logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Woord rummikub reiseditie, Goliath

Rummikub Woord Travel R-P 1050

Soms is een spel zo leuk, dat je het overal mee naar toe wilt nemen. Voor veel mensen is dat Rummikub in een speciale vorm: met woorden! Het maken, splitsen en combineren van woorden is dan ook een ontzettend leuke manier om met taal bezig te zijn. De reiseditie is het Woord Rummikub, maar dan in het klein – en met wat aangepaste regels!

Hoewel je ook voor deze versie natuurlijk de andere regels kunt gebruiken. Zo mag je hier pas een woord op tafel leggen als je minstens vier stenen kunt wegleggen. Je mag letters van bestaande woorden afhalen en woorden combineren, maar je moet in één woord minstens vier letters van je plankje gebruiken. Het langste woord waarin je vier letters of meer hebt gebruikt, wordt meegenomen in te puntentelling! En: woorden die langer zijn dan tien karakters worden van tafel gehaald. Een snelle, eenvoudige en leuke manier om te werken.

Op deze aanpassing na is het spel identiek aan zijn grote broer: je krijgt 112 stenen in het compacte doosje, en vier rekjes met de welbekende (en door sommigen vervloekte) losse insteekpootjes. Het is dan ook zeker geen spel dat je in een wiebelende omgeving zou kunnen doen, maar wel zo leuk in een treincoupé, of in een vakantieverblijf aan tafel!

Woord Rummikub Reiseditie, Goliath
Prijs: 14,99 euro. mei 2012 . Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 20-40 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.