logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wonderbook: Walking with DInosaurs, PS3


wonderbook walking with dinosaurs

Het Wonderbook is en blijft een wonderlijke accessoire voor de Playstation 3. Voor wie het nog niet kent: het is een groot, kartonnen boek, met daarin alleen maar wat abstracte figuren. Niets meer, niets minder. In combinatie met een Move camera kan de Wonderbookgame echter die abstracte figuren koppelen aan computergestuurde animaties. En zie daar: op het beeldscherm veranderen de blauwe platen in wonderlijke werelden. In 3D, nog wel!

En in het geval van Walking with dinosaurs verandert je boek in het avontuurlijke verhaal van Walking with dinosaurs. Je maakt kennis met de hoofdpersonen uit de gelijknamige BBC Earth film, maar natuurlijk leer je ook heel erg veel over de dinosaurussen en hun wereld. Welke dino’s liepen er rond, welke zoogdieren waren er, welke planten aten ze?

Het leuke van het Wonderbook is dat je het boek zelf kunt gebruiken om interactie te hebben met de dinowereld. Pak het boek op, draai het, en je ziet dat de Playstation je bewegingen netjes volgt. Met de controller kun je nog meer handelingen uitvoeren, zoals dino’s oppakken of voorwerpen zoeken. Of wat dacht je van het uitgraven van een dinosaurus? Dat is zelfs het eerste dat je mag doen! De Move controller verandert daarbij telkens in een ander voorwerp: een hamer, een houweeltje, een borstel… Iedere pagina heeft een eigen activiteit, waarmee je een stukje verder het verhaal in komt. Een vertelstem wordt aangevuld met een enthousiaste vrouwenstem, die je begeleid met het spel en je motiveert om verder te gaan.

l_03_World_52835b0d9c2a9

Het nadeel is wel dat je camera best nauw komt: hij moet het liefst op ooghoogte staan, het boek en je gezicht tegelijk in beeld hebben, en er moet genoeg licht zijn. Dat wordt dus overdag gamen, want zelfs onze vol verlichte huiskamer kwam maar net door de keuring heen – wat een paar irritaties opleverde. Met goed licht en een ruime zitmogelijkheid is het een geweldig leuke activiteit om te doen, en waarmee kinderen ook lang zoet kunnen zijn. Het besturen met de Movecontroller is ook even wennen: je ziet namelijk niet direct wat je doet. Maar, eerlijk toegegeven, mijn coördinatie blijkt een stuk minder goed te zijn dan die van mijn kinderen. Zij hadden geen problemen om de juiste dingen aan te wijzen, te zoeken naar eten of het beschijnen van een dino met de röntgenstraal.

Vooral als je kinderen geïnteresseerd zijn in dino’s kunnen ze hun hart ophalen! Dat de game overeen komt met de karakters uit de film is dan alleen maar meegenomen. En let goed op tijdens het spelen: aan het eind van ieder hoofdstuk komt een quiz!

Wonderbook, Walking with dinosaurs, PS3
Sony. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 34,95 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.