logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wolkenkinderen: De Voorganger, Erik Horn

9789051162837- wolkenkinderen

Wolkenkinderen is een ontzettend spannend en ogen-openend boek over de natuur op onze aardbol. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een 13-jarige elfenjongen: Ramik. Hij heeft een zorgeloos leventje op het wolkeneiland Lorial, en werkt niet al te hard om zijn studies te voltooien. Een echte puber, dus. Hij stoort zich dan ook ontzettend aan de strenge regels waaraan hij zich moet houden. Maar hij heeft z’n ogen niet in z’n zakken zitten. Hem vallen ook de mysterieuze gaten op in het wolkendek. Als er dan ineens een monsterlijk metalen wezen verscijnt kan dat maar één ding betekenen: wordt het wolkeneiland aangevallen?

Ramik luistert een geheime raadsvergadering af en hij begrijpt dat het wolkeneiland inderdaad in gevaar is. Als hij wordt betrapt door de vreemde oude elf die de vergadering leidt, ziet die in hem ‘de voorganger’: hij moet naar aarde reizen om te kijken wat er aan de hand is. Gelukkig krijgt Ramik gezelschap van een Wolkenkind met speciale magische krachten en het merkwaardig wezentje Sloef. Maar of hij aan die laatste nu zoveel heeft?

Wolkenkinderen is een spannend en vooral ook leuk verhaal dat kinderen zeker zal aanspreken vanaf een jaar of 11. Het avontuur in de wolken is ontzettend leuk en creatief bedacht, en ook de gebeurtenissen op aarde getuigen van een liefde voor de natuur, en een goed inlevingsvermogen in de kinderwereld. Verliefdheid, jaloezie, vriendschap – het komt allemaal terug. Eén ding bevreemd me wel: waarom wist het mensenmeisje Izabel nog niet dat ze de Binnentaal sprak, als ze zo vaak in de natuur ronddwaalde? Een kleine smet op een ontzettend mooi en hartverwarmend boek, dat je zeker bewust zal maken van de manier waarop mensen met de natuur omgaan! Bezoek ook eens de website www.wolkenkinderen.nl

Wolkenkinderen, Erik Horn
De Vier Windstreken, oktober 2012, 201 pagina’s, paperback.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 11 jaar. ISBN: 9789051162837


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.