logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wolf, Just Bridge entertainment


wolfIn een Rotterdamse achterstandswijk leren we de jonge kickboxer Majid kennen. Hij heeft zware lasten op zijn schouders rusten: zijn familie heeft het zwaar. Zijn broer heeft kanker, zijn relatie met zijn vader is maar zo-zo, en dan is er ook nog zijn jonge broertje, die op het rechte pad moet blijven. Majid is pas ontslagen uit de gevangenis, en mag als rehabilitatietraject op de bloemenveiling meewerken. Daar wordt echter een slaatje geslagen uit de hele situatie. Zijn momenten van ontspanning haalt Majid op straat, met zijn vrienden. Daar kan hij lekker fantaseren over de toekomst, en plannen smeden om daar te komen. Hoewel daar ook wat criminele activiteiten bij horen (het stelen van brommers, bijvoorbeeld) zit Majids hart wel op de goede plek. Maar het grote geld lokt, en Majid komt steeds verder in het criminele circuit. Ook pakt hij het kickboxen op, maar ook daar wordt hij gebruikt voor de verkeerde praktijken. Hoewel hij bij de juiste school traint, met een rechtvaardige coach naast zich, wordt hem veel geld geboden om door te draaien. De kleine criminaliteit wordt steeds groter, en vanaf het midden van de film zie je Majid steeds vaker met een pistool in zijn hand. Hoe ver zal hij het laten gaan, om geld te verkrijgen dat hij zo hard nodig heeft? Wolf begint wat langzaam, doordat je alle personages goed aan je krijgt voorgesteld. Als Majid het criminele circuit induikt zie je zijn aardige, beschermende karakter nog duidelijk naar voren komen. Hij wil liever geen geweld gebruiken, maar slaat hard toe als het nodig blijkt te zijn. Diplomaat en vechtersbaas ineen. Naarmate de film vordert wordt hij steeds harder en inhaliger: een bijzonder psychologisch proces, dat indrukwekkend wordt verfilmd. Je ziet Majid doorgroeien van een kleine crimineel die van kruimels leeft tot een keiharde, gewelddadige man die nergens voor terugdeinst. Indrukwekkend! Die weemoedigheid wordt extra kracht bijgezet doordat de gehele film in zwartwit is opgenomen. Daardoor krijgt het meteen een documentaire-achtige uitstraling die extra impact maakt. Als je de film zo ziet kun je meteen begrijpen waarom er zoveel criminaliteit is. misschien gaat het bij de meesten niet zo snel en hard, maar als je de kans krijgt… wat zou jij dan doen? Er is van deze film ook een 3-dvd special edition verkrijgbaar. Daarin zitten niet alleen de film en de behind-the-scenes-dvd, maar ook een interessant boekje met interviews en sfeervolle filmstills en de cd ‘Wolf’ van Appa en Sjaak. Leuke extra’s! Wolf, Just Bridge Entertainment
Tijdsduur: 121 minuten, Speelfilm/actie. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 17 euro), 3-disc special edition dvd (ca. 22 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.