logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wokbijbel, Noni Kooiman


Niet mokken… lekker wokken! Er is iets magisch aan een snel bereide maaltijd: de Aziatische keuken staat bekend om zijn geroerbakte (sorry: gewokte – daar zit wel een verschil tussen) maaltijden. Daarin voeg je vlees/vis/gevogelte samen met je groenten en rijst of noodles in een pan om ze op hoog vuur de verhitten. De variatie in structuren en smaken zorgt voor een explosie op je bord. En dat kun je thuis gewoon evenaren in de Wokbijbel!

Van Fried Rice tot Pad Thai

Natuurlijk komen alle klassiekers naar voren in dit boek, van Fried Rice tot Pad Thai, van wokschotels met kip met kokos tot ananas en buikspek. Zelfs klassieke gerechten als bami en verschillende soorten tempeh mogen niet ontbreken. Het boek zelf is ingedeeld op de belangrijkste component: Groente, Gevogelde, Vlees, Vis, Schaal/schelpdieren, Tofu, Tempeh, Garnering en Salades. Ongeveer een derde van het kookboek is voorbehouden aan vis en schaal/schelpdieren, met ook ongeveer 90 pagina’s aan vegetarische gerechten.

Alles zelf

Het fijnste van kookboeken als dit, is dat ze laten zien dat vers koken, met eigen kruidenmengsels, helemaal niet zo moeilijk is. Al die pakjes en zakjes, waar we zo op vertrouwen en steunen in de keuken, zijn makkelijk te vervangen door een aantal algemene kruidenpotjes en sauzen als soya, ketjap en vissaus! Daarbij heb je bovendien de mogelijkheid om de smaak naar wens aan te passen, wat altijd prettig is als je iemand in huis hebt die juist van pittig houdt… of juist niet. Achter in het boek vind je een aantal recepten voor veelgebruikte mengsels en sauzen, zodat je ze alvast in potjes klaar kunt zetten.


Ga direct naar Wokbijbel op BOL.com.

Recensie over Wokbijbel

In de wokbijbel vind je alles om aan de slag te gaan in de keuken… met een wok, wel te verstaan. Na een gedegen inleiding (met kooptips voor je wok en een aantal basistechnieken) ga je aan de slag met de recepten. Daarbij worden groenten, vlees en smaakmakers gecombineerd tot smakelijke gerechten, die je meenemen op reis over de hele wereld. Uiteraard is Azië goed vertegenwoordigd, maar ook Zuid Amerika komt regelmatig voorbij. De meeste ingrediënten (vooral de kruiden) zijn goed verkrijgbaar in de supermarkt, maar voor sommige gerechten zul je een ommetje moeten maken naar de toko of speciaalzaak.

Score: 8


Informatie

Titel: Wokbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 430
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048868735
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.