Recensie: WNF Vriendjesdag bij Ouwehands Dierenpark Rhenen


WNF-Bamboeclub, de kleuterclub van het Wereld Natuur Fonds, organiseerde afgelopen zondag, 18 september 2011, de jaarlijkse Vriendjesdag. Alle kinderen, die dol zijn op wilde dieren waren samen met hun (groot)ouders van harte welkom op deze gezellige dag. De Vriendjesdag 2011 ving om 10.00 uur aan, en duurde de gehele dag, tot 17.00 uur. Er was voor alle Bamboekidsz meer dan genoeg te beleven, want de gehele dag vinden allerlei bijzondere WNF-Bamboeclub activiteiten plaats in het park. Bij de ingang konden de kinderen al op de foto met mascotte PipaPanda, maar de hoofdmascotte van de dag was wel Jelle Amersfoort, bekend van televisie en natuurlijk van de liedjes van de bamboeclub-cd! Hij had een geheel eigen show (Bamboo Bill maakte graag even ruimte voor Jelle en het WNF, dat spreekt voor zich) waarin hij samen met alle kinderen een aantal liedjes zong. Jelle wist hierbij goed de sfeer erin te brengen en te houden, en de zaal met regelmaat bij het zingen (of stukjes ervan) te betrekken. Tussen de liedjes door werden de liedjes aan elkaar gepraat, wat ook voor de (groot)ouders leuk was om te horen. Ik denk dat veel papa’s op zondagmorgen het liedje ‘Hoorn van voren’ in hun hoofd zullen hebben! Direct na het optreden was er een speciale Zeeleeuwenshow. Deze werd ingeleid door Jelle, die wist te vertellen dat er maar liefst 1400 bezoekers in het park waren vanwege deze feestelijke dag!

De zeeleeuwenshow zelf was wat mager. Het verblijf is namelijk onlangs verbouwd, en is dan ook compleet nieuw voor de dieren, die het allemaal wat spannend vonden. Gelukkig lieten ze zich wel zien, zeker met z’n allen tegelijk hadden de wat meer verlegen zeeleuwen wat meer moed, maar een beetje jammer was het wel. Ook werd er bekendgemaakt dat er tijdens de show gebruik zal worden gemaakt van papegaaien, maar ook deze dieren waren nog niet zo lang getraind. Jammer, maar het was wel leuk aan elkaar gepraat. Het is blijkbaar nog wennen voor zowel de dieren als de trainers!

Na de show was het lekker genieten van het park, want dat mag je natuurlijk ook niet vergeten: Ouwehands Dierenpark Rhenen is natuurlijk in eerste instantie een dierenpark, wat zeker voor de dierenliefhebbers die aanwezig waren niet vergeten mocht worden. Door het park verspreid waren genoeg voedertijden mee te maken, waarbij leuke informatie over de dieren werd verteld, en vragen gesteld mochten worden. En dat is natuurlijk super: wie weet er nou meer van de dieren dan de mensen die er dagelijks voor zorgen? De meest bizarre vragen werden zonder problemen beantwoord.

In de middag, na een snelle lunch bij een speciaal door het WNF ingerichte afhaalpunt, konden de kinderen nog even lekker ravotten in het overdekte RavotApia: een welkome aanvulling na het toch wel veel stilzitten bij de shows. Hier konden de kinderen zich ook laten schminken in hun favoriete dier. Na een tijdje begon het echter toch wel wat te kriebelen bij ze: Bamboo Bill moesten ze toch wel even zien, deze keer met een heel toepasselijke show over kriebelende kruipbeestjes. Lachen en gieren was het bij Bill, de Bert Visscher voor kinderen. Lekker hyper en wat overdreven, maar bij de jeugd absoluut ingeslagen als een bom! Via een lekkere wandeling door het park slenterden de BamboeKids weer terug naar het RavotApia voor een stukje onvervalst swingen met de Swingende Giraffen, een ontzettend leuke afsluiter van de dag!

Er is zoveel te beleven tijdens de Vriendjesdag 2011
De hele dag vinden allerlei bijzondere activiteiten plaats, voor jong en oud. Proef de Afrikaanse sfeer in Umkoshi, midden tussen de wilde dieren, of bezoek de show ‘Bamboo Hill krijgt kriebels’. In RavotAapia, de overdekte speeljungle, kunnen kinderen volop klimmen en klauteren. Ouwehands Dierenpark heeft een prachtig Berenbos en een bijzondere uitkijkpost voor de witte leeuwen. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als hun favoriete wilde dier. Het belooft een feestelijke dag boordevol avontuur en wilde dieren te worden!

WNF-Bamboeclub
Bij de WNF-Bamboeclub, de kleuterclub van het WNF voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maken kinderen op een leuke manier kennis met wilde dieren. WNF-Bamboekidsz ontvangen tien keer per jaar PipaPanda, een leuk en leerzaam clubblad met 2 keer per jaar een extra vakantieboekje. De speciale clubpas geeft recht op gratis toegang of korting op toegang bij zo’n 50 dierentuinen, attractieparken en natuurmusea. De WNF-Bamboeclub heeft een eigen website www.bamboeclub.nl

Voor meer informatie over Ouwehands Dierenpark: bezoek de Ouwehands Dierenpark website.
Bezoek ook het verslag op de website van de WNF Bamboeclub: klik hier voor de snelkoppeling!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Lees ook: Recensie: WNF Vriendjesdag bij Ouwehands Dierenpark Rhenen […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.