logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Winnaars: voorleesverhaal over sport en spel, Willemijn de Weerd


9789033830754 winnaars

Sport en spel zijn superleuk, maar hebben vooral voor jonge spelers nog al wat lastige elementen in zich. Ze moeten zich aan de regels houden, zich in toom houden tijdens het competitieve spel en natuurlijk ook sportief gedragen na afloop, of ze nu verliezers zijn of winnaars. Als lerares op een basisschool heeft Willemijn de Weerd al heel wat spelmiddagen meegemaakt.

In het boek Winnaars krijgen de kinderen ook te maken met al deze elemten. Volgens Ruben moet je soms door de zure appel heenbijten om te winnen. Ook als het pijn doet moet je soms door. Ook als Sara door grote sprongen maken pijn krijgt in haar zij en haar voeten. Of wat dacht je van Jeroen, die vals peelt tijdens het aardappellopen? Herkenbare situaties, die goed op de kinderen zijn geschreven.

De hoofdstukken in het boek omhelzen telkens een aantal pagina’s, die voorzien zijn van mooie, sfeervolle illustraties van Marieke Ten Berge. De tekst is vlot geschreven en goed te begrijpen voor kinderen. Door de verschillende gebeurtenissen spreken ze zeker aan, en zal ieder kind zich wel in één van de personages kunnen inleven. Winnaars is een leuk boek, dat uiteraard laat zien dat meedoen belangrijker is dan winnen – als je eerlijk speelt en het gezellig houdt, is iedereen uiteindelijk een winnaar.

Goed om te weten: op de site van de uitgever is extra materiaal te vinden, in de vorm van een lesbrief en lessuggesties om het boek op school te gebruiken. Bij het boek hoort ook een lied. De tekst staat achter in het boek, en er is een videoclip de bewonderen op het internet.

Winnaars, Willemijn de Weerd
Ark Media, oktober 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789033830754


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.