Recensie: Willem is in de wolken, Sanne de Bakker


willem is in de wolken

Willem is in de wolken. Dat is niet zo raar, behalve als je weet dat Willem een kat is. Of beter: Willem wás een kat. Hij was heel oud en is inmiddels overleden. Willem ligt nu ergens op een wolk te slapen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig te begrijpen, want als je goed naar de wolken krijgt ontstaan er ineens veel andere vragen. Maar waar is hij als de wolken weg zijn? Wordt hij niet nat als het regent? En gaat iedereen naar de wolken als hij oud is?

Sanne de Bakker schreef Willem is in de wolken: een ontroerend en troostrijk prentenboek over een meisje dat allerlei vragen stelt wanneer haar kat doodgaat. Het boekje is verder zonder namen, en wordt vanuit het meisje geschreven, vanuit de ik-vorm. De teksten zijn kort, helder en leuk geschreven. Heel herkenbaar vanuit kinderen. Zo komt de mama van het meisje op het idee om een ballon naar de wolken te sturen, zodat Willem weet dat ze aan hem denken. Maar dat vind het meisje eigenlijk wel zonde – ze vind de ballon zelf zo leuk! Tseard van der Meulen zorgde voor de mooie, gestileerde prenten in zachte tinten van dit stevige kartonboekje. Willem is in de wolken is een boekje dat kinderen veel troost zal bieden.

Willem is in de wolken, Sanne de Bakker
Pimento, juli 2012, 22 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789049924829

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.