logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wilkinson Sword Hydro 5

Wilkinson sword hydro 5

Je hebt twee soorten mannen: zij die zich elektrisch scheren, en zij die liever een mes ter hand nemen om zich nat te scheren. Bij die laatste groep scheerders zal Wilkinson Sword geen onbekende naam zijn. En ieder scheert zo op zijn eigen manier. Wat blijkt bovendien? Scheren is trendgevoelig! Om te weten wat er speelt, heeft Wilkinson Sword een onderzoek gedaan onder Nederlandse en Belgische mannen (18-34 jaar). Vergeleken met de uitkomsten van een vergelijkbaar onderzoek dat Wilkinson Sword vier jaar geleden liet uitvoeren geeft dit verrassende inzichten in het scheergedrag van de Nederlandse man. Zo steeg het scheren van de schaamstreek explosief, geven mannen nog steeds de voorkeur aan nat scheren en als je vraagt naar de scheergewoontes van hun (toekomstige) partner, is er geen man die zegt dat zijn partner haar scheerspullen thuis kan laten. En er is meer..

Scheren anno 2014

Wat zijn de huidige trends als we kijken naar het scheergedrag van de Nederlandse man? Duidelijk is dat mannen hebben ontdekt dat er meer kan worden geschoren dan alleen het gezicht (geschoren door 87% van de mannen). Anno 2014 scheert 59% van de Nederlandse mannen zijn schaamstreek, in tegenstelling tot slechts 19% in 2010. Meer dan de helft van de mannen scheert vandaag de dag dus intiem, vergeleken met slechts 1 op de 5 mannen vier jaar geleden. Mannen ontdekten verder ook hun oksels, borst, hoofd en rug zoals onderstaand figuur laat zien. Door de toename van het aantal lichaamsdelen dat de Nederlandse man scheert, heeft hij ook meer tijd nodig. Was hij in 2010 gemiddeld nog 4,5 minuut kwijt aan een scheerbeurt, anno 2014 is dit ruim 9 minuten.

review-4306

Desondanks is het gezicht natuurlijk het meest populair om te scheren, en dat kan gelukkig ook steeds comfortabeler. Dankzji de nieuwe Wilkinson Sword Hydro 5 gaat het zelfs gladder dan ooit, dankzij de vijf vlijmscherpe mesjes waarmee het scheerapparaat is voorzien. Die mesjes zijn bovendien voorzien van ee ‘skin guard’, zodat de kans dat jij jezelf snijd echt minimaal is. Handig is een klein mesje op de bovenkant, waarmee je bijvoorbeeld je bakkebaarden kunt bijscheren. Dat mesje zit netjes weggewerkt achter een klepje op de bovenkant van het mes. Het handvat van de Wilkinson Sword Hydro 5 is voorzien van een rubber coating, waardoor hij ook nog eens goed in de hand ligt. Met dit scheermes begint je dat glad en goed!

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.