Recensie: Wilde dieren, Rop van Mierlo


wilde dieren

Het bijzondere prentenboek ‘Wilde Dieren’ van de Nederlandse designer Rop van Mierlo was al te koop bij het MoMa in New York en bij Colette in Parijs, en nu is het eindelijk ook verkrijgbaar in alle Nederlandse boekwinkels. Voordat het via uitgeverij Gottmer verkrijgbaar was, heeft Rop van Mierlo het in eigen beheer uitgegeven. Hij verkocht exemplaren over de gehele wereld. En dat is ook niet verwonderlijk, want het is ook een internationaal boek: er staan geen woorden in! Enkel in de inhoudsopgave van het boek staan de namen van de dieren vermeld die je gaat tegenkomen op deze ontdekkingsreis.

Wilde Dieren werd in oktober 2011 bekroond met de Dutch Design Award voor Beste Grafische Ontwerp. ‘Het boek is een icoon, dat uitnodigt om verhalen te vertellen, vragen te stellen, te kijken, zoeken en zelfs te voelen – hoewel dat natuurlijk een beetje overbodig is bij een boek. En dat is best bijzonder: aan de ene kant nodigen de waterige tekeningen uit om te kijken, vragen te stellen en te praten, aan de andere kant zijn het heel krachtige, summiere platen, waar je geen woord aan vuil hoeft te maken. Wilde dieren is iets groter dan een A4, met mooie kleuren, een prettig aanvoelende kaft en mooi, dik papier. Het is echter een boek dat een select gezelschap zal aanspreken: veel ouders waarderen de houvast die tekst van een verhaal biedt, en willen pas na het verhaal een gesprekje aanknopen. Het mooie van het boek is dat het universeel is, voor iedereen te begrijpen, van jong tot oud en wereldwijd. Je kunt er dus met heel jonge kinderen mee praten, maar ook gebruiken voor een NT2-les!

Wilde dieren, Rop van Mierlo
Gottmer, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025751593

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.