logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik wil een leeuw! Annemarie van der Eem en Mark Janssen


ik-wil-een-leeuw-annemarie-van-der-eem-boek-cover-9789047708674Je hebt vast wel eens iets gewild, waarbij je ouders dat geen goed idee vonden. Een smartphone, een gameconsole, een huisdier… Sjuul in het boek Ik wil een leeuw! kent dat probleem. Hij wil heel graag een huisdier. En hij weet bovendien precies hoe hij zijn zin kan krijgen…

Ik wil een leeuw

Door hoog in te zetten, precies! Sjuul is niet gek, en weet natuurlijk ook wel dat een leeuw als huisdier geen goed idee is. Toch probeert hij het voor elkaar te krijgen. Zijn moeder weet telkens een leuk weerwoord in te brengen en komt vervolgens met een ongelofelijk suf en saai huisdier. Telkens doen de twee een beetje water bij de wijn, tot ze uitkomen bij het dier dat Sjuul pas echt graag had willen hebben. Missie geslaagd!

Onderhandelen

Ik wil een leeuw! is dan ook een heel erg leuk prentenboek over glashard onderhandelen. Een slimme tactiek, dat zeker, waar ouders misschien wel helemaal niet zo blij mee zijn. 😉 Het boek is trouwens erg leuk geschreven, met grappige voorbeelden, een leuke reactie van Sjuuls moeder en geweldig mooie prenten, die telkens twee pagina’s omvatten. Die zijn heel sfeervol en kleurrijk, en spatten daardoor echt van het papier af. Let ook vooral op de leuke details en grapjes!

Tekst

Het verhaal van Ik wil een leeuw! is grappig en origineel. De tekst is lekker dik gedrukt en daardoor prima te lezen, ook op de kleurrijke illustraties van Mark Janssen. Jammer genoeg is de tekst niet op rijm, dat is altijd een leuke gimmick, maar een echt minpunt kan ik het ook niet noemen. Lekker genieten op de bank, dat moet je doen!

Conclusie over Ik wil een leeuw

Een super stoer boek over jongetje dat heel graag een huisdier wil. En hij weet precies hoe hij dat moet aanpakken: door hoog in te zetten! Zo komt hij langzaam maar zeker bij zijn uiteindelijke doel… Door: Score: Ik wil een leeuw krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Ik wil een leeuw,
Illustrator: Mark Janssen Leminscaat, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789047708674. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.