logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wikki stix creatief speelgoed

Wikki Stix is een heerlijk nieuw product op Nederlandse bodem. Het bestaat al langer, maar is pas sinds kort te vinden in Nederlandse winkels. Wat is het, vraag je je af? Heel concreet en saai gezegd is het touw, omhuld met wax. Die wax is zacht en een beetje kleverig. Doordat de wax niet is uitgehard is deze uiterst flexibel. Combineer dat met het touw, en je kunt er alle kanten mee op! En dan begint de pret pas goed.

Want met Wikki Stix kun je ontzettend veel dingen maken. De meest eenvoudige manier om ze te gebruiken is om een creatief setje te nemen. Daarop staat een plaatje, waarbij het figuur is vormgegeven met puntjes. Het alom bekende connect-the-dots. Doordat de Wikki Stix kleverig zijn, kun je die gebruiken om het figuur mee te maken: plak ze vast op het papier door er voorzichtig op te drukken, en maak de stix op die manier ook aan elkaar vast. Is je figuur klaar? Dan kun je het papier zelfs heel voorzichtig verwijderen en de stix op ieder denkbaar (glad) oppervlak kleven: de koelkast, een raam, een deur, schilderijlijst, wc-tegels… noem maar op! Natuurlijk kun je de Wikki-stix ook direct op die ondergronden gebruiken, het ligt er maar net aan hoe handig je bent met tekenen en vormgeven. Zijn de stix te lang, dan kun je ze gewoon afknippen. Iedere schaar komt door de zachte wax en het touw heen. Zo heb je in een mum van tijd je huis omgetoverd in een bepaalde sfeer: kerst, halloween, een verjaardag, of gewoon in een bepaald thema.

Maar je kunt nog meer doen met deze kleverige stokjes: je kunt niet alleen lijntekeningen maken, maar er ook vlakken mee maken door ze telkens strak tegen elkaar aan te vouwen. Of je kunt ze als ringen op elkaar plakken, zodat er een drie-dimensionale vorm ontstaat. Die techniek vraagt natuurlijk meer van je verbeeldingsvermogen, en er gaan heel wat stix in een figuur, maar stoer is het zeker. Op de website www.wikkistix-benelux.eu vind je talloze pakketten in diverse thema’s, waarmee je zowel thuis als in de klas (of groepen) meer vooruit kunt. Zo maak je niet alleen de leukste decoraties en lijntekeningen, maar koop je ook losse Wikki Stix.

Praktische informatie over Wikki Stix

De Wikki Stix zijn er in heel veel verschillende kleuren. Ze drogen niet uit: je kunt ze keer op keer gebruiken. Je kunt de stix niet breken, maar wel zonder moeite op lengte maken met een schaar. Knip ze gewoon korter! En hoewel ze een zekere kleefkracht hebben, zul je merken dat ze geen plakkerige handen achterlaten. Je kunt ze op alle gladde ondergronden maken, en de meest uiteenlopende vormen van maken: leuke decoraties, maar ook letters en cijfers. Wat dacht je van een klas, met alle schrijfletters op het raam geplakt? Dan kunnen de ouders meteen zien wat de kinderen al hebben geleerd! De Wikki Stix bevatten geen giftige stoffen of gluten, en zijn dus helemaal veilig.

Handige tips met Wikki Stix

Wikki Stix zijn superleuk en gaaf om mee te knutselen, maar je kunt er nog meer mee doen:

Kabels: Voorkom dat kabels slordig over een muur lopen door ze samen te binden met een Wikki Stix, of houdt ze juist uit elkaar door iedere kabel apart te omwikkelen met een Stix.
Gaat een pot of fles moeilijk open? Draai een Wikki Stix op de dop of deksel, en je hebt veel meer grip.
Sportartikelen:  Tennisrackets en golfclubs met een gladde greep zijn makkelijker vast te houden met een Wikki Stix. Het is een noodoplossing, tot je een betere tape vind.
Decoratietips:  Gebruik een  Wikki Stix om decoraties in een krans of kerstboom te bevestigen, maak de kerstlichtjes goed vast in de boom, of hang ze buiten aan spijkers.
Om het huis:  Maak boterhamzakjes dicht met Wikki Stix;  zorg dat kaarsen goed blijven staan in hun houder, plak foto’s vast op de koelkast, markeer belangrijke data op de kalender, draai een Wikki Stix om je vinger als je veel papier moet doorbladeren, gebruik ze om gewone blaadjes te gebruiken als post-its.
Gevallen voorwerpen:  Heb je iets achter de bank of kast laten vallen? Draai een paar Wikki Stix om een bezemsteel of kledinghanger. Daarmee pak je de spullen zo op!

Wikki Stix
Prijs: vanaf 1 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.