logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wij gaan hele goede vrienden worden, Mathijs Meinema

Mathijs Meinema maakte deel uit van het project ABCYourself. Voor ABCYourself zijn een aantal getalenteerde, jonge schrijvers gevraagd een blog bij te houden. Over henzelf, wat hen bezighoudt, waar ze aan denken, mee zitten, zouden willen. Een aantal van deze blogs zijn onlangs in boekvorm uitgekomen. Wij gaan hele goede vrienden worden is zo’n boekje, en is tot stand gekomen dankzij de blogs die Mathijs heeft geschreven.

Ze gaan over alledaagse elementen in zijn legen. Over jong zijn en ouder worden, over Hyvesmeisjes, bejaarden, lokgrieken, herrufst en nog meer. En over soep, niet te vergeten. De columns zijn relativerend, confronterend, komisch en weldoordacht. Mathijs verstaat de kunst van sarcasme, en dat is een groot goed. Daarbij laat hij zien dat zelfs alledaagse onderwerpen een aanleiding kunnen vormen tot een uitstekend stukje schrijfwerk.

Middels de blogs van Mathijs leer je veel over hemzelf. De titel is dan ook niets Wij gaan hele goede vrienden worden – je leert hem in deze 96 pagina’s behoorlijk goed kennen! En ik hoop ook dat we hem nog wat beter leren kennen, middels zijn blogs bijvoorbeeld, of zijn eerste boek, dat ongetwijfeld zal volgen.

Wij gaan hele goede vrienden worden, Mathijs Meinema
Lemniscaat, februari 2012, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,50 euro. ISBN: 9789047704386


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.