logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wielrennen is écht mijn sport! Geronimo Stilton

9789085922230 wielrennen is echt mijn sport

Geronimo Stilton is, zoals je weet, niet de meest sportieve muis die je zult tegenkomen. Hij zal uitdagingen niet snel uit de weggaan, maar wordt al moe als hij denkt aan een flinke inspanning. Maar nu wordt hij door zijn vriend Hyena overgehaald (of gedwongen, net zoals je het wilt zien) om mee te fietsen in een race dwars door Amerika! 4900 km ver. Dat is een flink eind! Gelukkig is het niet alleen een standaard prestatie: met de race, Race Across America, wordt geld ingezameld voor onderzoek en behandeling van zieke kinderen, die lijden aan leukemie. Een nobel doel, waar Geronimo zich maar wat graag voor inzet.

En dus gaan Hyena en Geronimo vol goede moet en een achterban aan masseurs, technici, chauffeurs en verzorgers op pad. Door het boek heen lees je heel wat over de race, de ziekte leukemie en natuurlijk over de wielrenners achter Race Across America. Het boek wijkt hierdoor iets af van de andere delen van de serie, er is meer aandacht voor de Amerikaanse landschappen en kenmerken van de steden waar ze doorheen komen. Daarnaast is het natuurlijk hetzelfde grappige verhaal, met leuke en speelse elementen in de tekst. Als illustraties kom je in dit boek ook heel wat getekende foto’s tegen, die het boek echt laten lezen als een soort verslag. Helemaal actueel en bij de tijd!

Geronimo Stilton 61: Wielrennen is echt mijn sport
De Wakkere Muis, juni 2013, 113 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922230


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.