Recensie: Wie heeft de dikste billen? Marijke ten Cate


wie heeft de dikste billen

Na haar succesvolle boek ‘waar is mijn sok?‘ is het tijd voor een nieuw zoekboek van Marijke ten Cate. In Wie heeft de dikste billen? maken een paar vriendjes, samen met een aantal leuke en kleurrijke dieren, zich klaar voor een circus. Op iedere prent komen ze dichterbij de show, die zich aan het einde zal voltrekken. Op die laatste pagina lees je bovendien wat alle antwoorden waren – en dat is wel zo prettig, want soms zijn er wat mogelijkheden voor discussie.

Op iedere pagina lees je namelijk een nieuwe vraag: wie heeft de spitste snuit, de dunste benen, de dikste billen, de blootste buik? Buiten die vragen is er nog ontzettend veel meer te zien. Zo helpen alle kinderen en dieren mee aan het opbouwen van de tent, de voorbereiding van hun kunsten en het omkleden naar feestige of grappige kleding. Iedere pagina is er dus weer iets nieuws te zien, met ontzettend leuke en grappige details. Iedere keer zal je oog dan ook op andere dingen vallen, zul je nieuwe elementjes ontdekken, nieuwe verhalen kunnen vertellen!

Dankzij dit veelzijdige boekje heb je dus iedere keer voor het slapen gaan, of lekker ’s middags op de bank, een nieuw verhaal in handen, waar ook kinderen zich helemaal in kunnen vinden en hun fantasie te vrije loop kunnen laten. Misschien is Wie heeft de dikste billen? zelfs nog wel een leuker boek dan Waar is mijn sok – wat vinden jullie?

Wie heeft de dikste billen, Marijke ten Cate
Lemniscaat, juli 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789047704720

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.