logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wie gevonden wil worden, Arno Bohlmeijer

Wie gevonden wil worden

Het boek Wie gevonden wil worden was voor mij een echte verrassing. Het verhaal gaat over een meisje, Talia Mandati. Talia heeft heel rijke en beroemde ouders. Dat betekent dat er constant bodyguards om haar heen zijn, om alle paparazzi op een afstand te houden. De ene roddel volgt de andere op. Het leven is als in een gouden kooi. Talia heeft er genoeg van en wil ontsnappen. Ze verandert in overleg met haar moeder en een huisvriend haar look en wordt Keri. Ze gaat op zoek naar zichzelf. Ze woont in een instelling en later in een pleeggezin. Ze ontmoet Toby en wordt verliefd. Maar Toby ontdekt haar geheim en kan gemakkelijk geld verdienen door haar te verraden aan de pers. Keri heeft ook vaak twijfels over haar beslissing, maar kan niet terug naar haar oude leven.

Klinkt als een supergrappige en niet-al-te-originele chicklit: een verhaal zoals zo vaak wordt verfilmd. Maar schijn bedrieft, want Wie gevonden wil worden is alles behalve rooskleurig en zoetsappig. Het is écht een flinke zoektocht naar zichzelf, vol verwarring, radeloosheid en een flinke val in het diepe. Want Keri gaat zichzelf goed ontdekken, en dat doet ze door alle schepen achter zich te verbranden.

Het verhaal is schitterend geschreven, en straalt de emoties van Keri/Talia goed uit. Ze gaat een flinke ontdekkingsreis tegemoet, vanuit een Nijmeegs opvangcentrum tot een pleeggezin. Want haar moeder heeft natuurlijk wel wat invloed gehad, en er alles aan gedaan om haar dochter een nieuwe, verse start te bieden. Een leuke blik in de Nederlandse glamourwereld, ondergedompeld in een over-the-top sausje van paparazzi en invloed.

Wie gevonden wil worden, Arno Bohlmeijer
Clavis, december 2012, xxx pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 16 aar. ISBN: 9789044818291


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.