logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wie doet wat? Olivier Tallec


wie doet wat

Wie doet wat? Dat is eigenlijk dit prentenboekje in een notendop. De kortste recensie ooit. Of toch niet? Nee, ik zal er zeker wat meer over vertellen. Dit grappige, langwerpige prentenboek is namelijk een echt zoek- en praatboek over hoe je aan mensen kunt zien wat ze hebben gedaan of hoe ze zich voelen. En daarmee heb je meteen een belangrijk nieuw element te pakken wat kinderen maar wat graag leren. Het zorgt dat kinderen zich gaan inleven in de grappig getekende diertjes.

Op de pagina’s (je houdt het boek in de breedte voor je) zie je telkens tien grappige poppetjes. Dat kunnen kinderen zijn, maar ook gekleurde diertjes. Ze doen allemaal iets anders maar met één is iets bijzonders. Wie is er te laat naar bed gegaan? Wie heeft er van de jam gesnoept? Wie is er verdrietig? En laat de kinderen maar lekker zoeken en kletsen. Waarom denken ze dat het juist dat kindje of diertje is? En waarom niet die anderen?

De diertjes en kindjes geven daarnaast ook genoeg aanleiding tot het vragen en vertellen over andere dingen. Zie jij het beertje, welke kleur is dat? en zorgt daarmee voor het aanwakkeren van ed communicatie tussen jou als opvoeder en je kleine toehoorder. De tekeningetjes zijn eenvoudig getekend, maar zeker ook aandoenlijk en schattig. Een leuke aanvulling voor je boekenkast, en een heerlijk moment lekker kletsen en zoeken.

Informatie

Wie doet wat? Olivier Tallec

Illustrator: Olivier Tallec
Davidsfonds, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789059086340


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.