logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Wie is de Mol junior, Just2Play


wie is de mol junior

Het programma Wie is de mol Junior zul je vast wel kennen: een groep mensen krijgen verschillende opdrachten en taken die ze moeten uitvoeren om zo de letters van een woord te verdienen. Dat doen ze natuurlijk vol overgave, maar er is één probleem. Iemand in het team heeft de opdracht om de boel te saboteren. Maar wie? Een spannende race tegen de klok – en het onrecht!

Met dit spel kun jij Wie is de mol Junior naspelen. In dit geval zijn het echter geen avontuurlijke opdrachten, maar een eenvoudiger vraag-en antwoordspel. In de doos zitten een spelbord, een speciale schrijfblok en een aantal vragensetjes, netjes gesorteerd in tin stapeltjes. Ieder stapeltje heeft een nieuwe categorie, zoals Op de fiets naar school, De Gouden Eeuw, Ha, een hamburger! en meer. Iedere set kaarten bestaat uit vragenkaarten, letterkaarten, jokerkaarten en ‘takenkaarten’, waarbij er op eentje staat ‘jij bent de mol’, samen met het goede antwoord.

wie is de mol junior bordspel

Daarnaast heb je timer nodig die 45 minuten kan aftellen. Speciaal voor tablets en smartphones heeft www.demolspel.nl een online timer staan, die vanaf 45 minuten naar nul aftelt. Maar goed, met de Klok op je iPad of iPhone heb je natuurlijk al een prettige en duidelijke timer. Het spel zelf is eenvoudig: keer op keer wordt je een multiple choicevraag gesteld. Bij ieder antwoord hoort een letter. Je maakt als groep de keuze welke letter je gaat kiezen, en die leg je op het spelbord. Zelf mag je echter ook een keuze maken. Die letter schrijf je op het papiertje van de schrijfblok. Daarachter mag je ook per ronde opschrijven wie jij denkt dat De Mol is. Houdt het papiertje dus goed afgeschermd voor de rest! Aan het einde van het spel is dat namelijk bepalend: voor iedere goede letter krijg je punten, maar ook voor iedere keer dat je de juiste Mol hebt gekozen! Als je alle vragen hebt beantwoord moet je bovendien het juiste woord zien te raden. Weet je het antwoord op een vraag niet? Dan kun je een jokerkaart inzetten, waarop een hint staat geschreven. Let op: je mag maar drie jokerkaarten gebruiken!

Het spel zelf gaat razendsnel. De vragen zijn soms best moeilijk (lees: eigenlijk onmogelijk om te weten) en dat maakt de eerste keer spelen wel zo interessant. De tijdsdruk die je wordt opgelegd speelt daarbij ook wel parten, hoe lang die tijd ook schijnt te zijn. Het grote nadeel zit hem echter in het aantal spelsets: heb je ze gehad, dan ken je ze ook allemaal. Je zou dan nog wel als spelbegeleider kunnen meespelen, maar dat is toch anders… Ook zul je op een gegeven moment door de schrijfblok heen zijn, maar dat is nog het minste probleem. Het spel zelf is netjes afgewerkt en echt ‘foolproof’- hoe ingewikkeld de uitleg ook moge zijn (kijk ook vooral het instructiefilmpje), het spel zit qua regels helemaal dichtgetimmerd. Erg leuk om te spelen, vooral met een grotere groep van ca. 6 personen. Dan zal ook minder opvallen wie de mol is dan dat je het met z’n drieën speelt. Meer informatie: www.demolspel.nl

Wie is de mol junior Just2Play
Prijs: 24,95 euro. oktober 2014. Leeftijd: vanaf ca. 10 jaar
Aantal spelers: 3-6. Speltijd: ongeveer 45 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Wie is de Mol – het bordspelGeïnspireerd op de hooggewaardeerde en met een Televizier-Ring bekroonde serie is het Wie is de Mol-bordspel de ideale voorbereiding op een nieuw seizoen ´mollen´ dat in januari weer van start gaat. In dit avontuurlijke bordspel krijgen spelers de opdracht een geheim te ontrafelen. Alleen door samen te werken en elkaar te vertrouwen kunnen de spelers, net als in de serie, de opdracht oplossen. Maar onder het gezelschap van de spelers bevindt zich de Mol. Weet jij de mollenstreken te herkennen en de Mol te ontmaskeren?Verkoopadviesprijs: €24,99         Leeftijd: 12+ jaar        Aantal spelers: 3 – 6 spelers […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.