logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Widows

Widows is een spannende en dynamische thriller waarin vier vrouwen die het heft in eigen hand nemen als ze het zonder hun mannen moeten rooien. Ze leiden ieder hun eigen leventje en werken hard om te kunnen leven in het dure Amerika. Hun mannen verdienen hun geld op een iets minder chique manier… in de misdaad. Als de vier mannen een grote kraak zetten en daarbij om het leven komen, lijkt het slachtoffer niet bepaald vergevingsgeziend. Hij mist twee miljoen dollar, en dat moet hij terug zien!

Vrouwen in actie

Wanneer één van de vrouwen bedreigd wordt vanwege die ontbrekende twee miljoen dollar, ontdekt zij bij toeval een aantekeningenboekje waarin ideetjes en suggesties staan opgeschreven, alsook de planning voor deze en toekomstige overvallen. Omdat haar nieuwe tegenstander, de machtige Jamal Manning, zich niet zonder slag of stoot gewonnen geeft, moet ze wel in actie komen. En hoe kan dat beter door het werk van hun mannen over te nemen en een enorme slag te slaan?

Diepgang

Het lijkt een normale thriller met een onverwachte twist, waarbij vrouwen vol in de actie duiken, maar er steekt meer achter Widows dan je zou verwachten. En dat maakt de film juist zo interessant en goed. In Widows wordt namelijk gewerkt met vooroordelen en zal je meermaals op het verkeerde been zetten. Bovendien wordt je op bijna pijnlijke wijze met de neus op de feiten gedrukt dat ook jij vol zit met vooroordelen, waardoor je veel te snel je oordeel klaar hebt over de situatie. Er wordt gespeeld met de sexe, huidskleur, sociale klasse, haarkleur… alles waar je maar vooroordelen over kunt hebben blijkt op niets gebaseerd te zijn!

Ga direct naar Widows op BOL.com.


Recensie over Widows

Widows lijkt een heel normale thriller met vrouwen in de hoofdrol, maar schijn bedriegt. Deze sterren-cast zet een onovertroffen resultaat neer met heel geloofwaardige gevolgen. De film is spannend en heeft een goed verhaal, maar is bovendien slim en drukt een sociale stempel op de filmwereld. Widows houdt je een spiegel voor: vooroordelen bestaan – en jij hebt ze ook! Gelukkig zit die wijze les verpakt in een geweldige film, die je met plezier zult kijken.

Score: 8


Informatie

Titel: Widows
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
Tijdsduur: 125 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.