logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Why him? Universal Pictures


Why Him?De komische film Why Him? is echt een mega-Amerikaanse familiefilm. Maar dan met flinke knipogen en een dikke dosis onderbroekenlol, gevloek en seksuele toespelingen. Zoals het hoort, in een film als dit. Het draait allemaal om de 22-jarige Stephanie Fleming, haar vader Ned, moeder Barbara en haar vriendje Laird. En vooral omdat ze het vriendje maandenlang heeft verzwegen. Totdat ze de tijd rijp vind voor haar ouders om Laird te ontmoeten… bij Laird thuis, wel te verstaan. Maar of dat nu zo’n goed idee was?

Vreemde eend

Waarom heeft Stephanie haar vriendje zo lang voor haar vader en moeder verborgen weten te houden? Welnu, dat is vrij snel duidelijk. Laird is namelijk nogal een vreemde snuiter. Hij is miljonair – een excentrieke miljonair. Op jonge leeftijd heeft hij een ontzettend populair computerspel op de markt gebracht, en sinds die tijd heeft hij nog een paar andere games gemaakt. Maar dat hij zo veel geld heeft is niet het probleem. Laird is namelijk gewoon stapelgek. Hartstikke van het padje. In de goede zin des woords, overigens.

Generatiekloof

Wat de film zo grappig maakt? Nee, niet het overmatige gevloek van Laird, of het absurde karakter van zijn ‘hulp’ Gustav (die trouwens wel grappig is). Nee, het is vooral de kloof tussen de ouderwetse Ned en zijn vrouw en de uber-hippe manier van leven van Laird, die de ene gadget na de andere tevoorschijn tovert. Het verschil in werelden kan bijna niet groter zijn. En dat hun dochter haar ouders en haar vriendje zo lang mogelijk van elkaar gescheiden heeft willen houden… tja, dat is meteen een stuk logischer. Buiten het feit dat hij tien jaar ouder is en zo verantwoordelijk is als een kleuter (zo heeft hij voor Stephanies ouders naar zijn huis kwamen een bowlingbaan laten installeren, omdat Ned zo graag bowlt en de Flemings’ kerstkaart op zijn rug laten tatoeëren).

Conclusie over Why him?

Why Him is een geweldige komedie over de behouden Ned en zijn vrouw Barb, hun lieve dochter Stephanie en de tien jaar oudere (en compleet ontspoorde) vriend Laird. Als de werelden bij elkaar komen, ontstaat er een fikse opschudding aan alle kanten. Laird is onbekend met het fenomeen ‘ouders’, Ned en Barb komen in de wereld van hippe techneuten en nerds… of die combinatie zo geschikt is zal moeten blijken… Het gevloek en getier van Laird is een minpuntje aan de film – dat is niet aan bij besteed, maar ondanks dat is het echt een leuke film. Door: Score: Why him? krijgt 4 van de 5 punten.