logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Whoopies, Hannah Miles

Whoopies zijn kleine, ronde, gevulde koekjes die wel een kruising lijken van een petitfour, een macaron en een luxe gebakje! In het boek Whoopies legt Hannah Miles uit waar ze eigenlijk vandaan komen en wordt de bereiding ervan stap voor stap uitgelegd. Van alleen al de prachtige foto’s krijg je zin om een hele stapel lekkere, dikke whoopies te bakken.Naast een aantal klassieke combinaties, bijvoorbeeld de whoopie met aardbeien en slagroom, staan er ook verrassende combinaties in, zoals de whoopie met pindakaas en jam en de caramelpopcorn-whoopies. Met de ruim 25 recepten kun je iedereen verrassen met zijn eigen favoriete whoopie, joepie!

Whoopies, dat mag duidelijk zijn, zijn de nieuwe cupcakes. Kleiner, handzamer, en ook wat exclusiever qua uiterlijk, als we heel eerlijk moeten zijn. Alleen de naam hebben ze nog niet mee, maar wellicht komt daar verandering in als ook Nederland helemaal om is naar deze feestelijke lekkernij. En daar zijn mogelijkheden genoeg voor, zoals een lekkere valentijnswhoopie, of een mega-verjaardagswhoopie! Het boek toont in prachtige foto’s en eenvoudige recepten aan dat een whoopie zeker de moeite waard is. Waarom zijn Whoopies zo aantrekkelijk? Welnu: je hebt een extra laag: er is namelijk de koekjesdeel, waar je al smaak aan kunt toevoegen, dan komt de vulling, dan wederom een koekje, welke je kunt decoreren met glazuur, fondant en creme.In de recepten van dit vrolijke en smakelijke boekje heb je in ieder geval alvast een goede kennismaking met het fenomeen Whoopie, en wel eentje die zeker aanstekelijk zal werken. Laat je dan ook vooral inspireren door de verrassende combinaties, en ga zelf experimenteren met de mogelijkheden van de verschillende koekjes, vullingen en decoratielagen. Kijk dan ook vooral even naar een geschikte bakpan voor de Whoopie-vorm!

Whoopies, Hannah Miles
Becht boeken, oktober 2011, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789023013303

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.