logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: White House Down, Sony Pictures Home Entertainment


white_house_down_bluray_uv_rawAmerika is zelfs na al die jaren nog maar wat vaak bezig met terroristische aanvallen. Dat blijkt ook weer uit White House Down. Alleen… is het dit keer van iemand van hun eigen bodem! We beginnen de film als we kennismaken met John Cale, een beveiligingsagent. Gescheiden, 1 kind. Een tienerdochter, die helemaal bezeten is van alles dat met de president te maken heeft. Om haar een beetje voor zich te winnen heeft John een doel voor ogen: lid worden van de Secret Service, en zo de bodyguard van de president worden. Dat zal zeker pluspunten opleveren! Hij regelt een sollicitatiegesprek, én een toegangskaartje voor hem en zijn dochter. Als ze toch in Het Witte Huis zijn (wat hem inderdaad pluspunten oplevert) besluiten ze een tour door het Witte Huis te nemen. En juist op dat moment wordt het Witte Huis aangevallen! Een groep goed getrainde soldaten, een hacker en een paar insiders besluiten de macht over te nemen. Met veel geweld en goed georganiseerd schakelen ze de bewaking uit, en nemen strategische punten in. De groep, die op dat moment een rondleiding heeft, wordt opgesloten. Maar John weet te ontsnappen, en gaat op onderzoek uit. Tijdens die tocht komt hij de president tegen, die ook in het Witte Huis ronddoolt. Hij red hem vooralsnog uit de handen van de boeven, maar voor hoe lang… zij zijn met zovelen, en John en de president maar met z’n tweeën! Tijdens dit spannende kat-en-muisspel is een hacker bezig om de wapens van Amerika in zijn handen te krijgen. Zo kan hij van grote afstanden raketten afvuren op iedere locatie ter wereld. Maar het kan erger: nucleaire wapens… Wat is het doel van deze criminelen? En zullen John en de president deze weten te voorkomen? White House Down is een geweldige actiefilm. De eerste Die Hard-film, in een ander jasje. Persoonlijker, hechter. Ook wat grappiger, want deze beste man weet ook behoorlijk grappig uit de hoek te komen vanuit zijn hoge positie. Een spannend kat-en-muisspel, waarbij ook Johns dochter betrokken raakt. In de film zitten een paar spectaculaire actiescènes die je zeker gezien moet hebben. Een paar scènes die je naar het puntje van je stoel doen schuiven. Hij verveelt echt geen moment! White House Down, Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 131 minuten, Actie. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 22 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Claudia avatar
    Claudia

    Super gave film! Ik heb hem al gezien en kan hem aan iedereen aanraden. Je zit echt op het puntje van je stoel en er zit lekker veel actie in. Leuk om te kijken voor op de vrijdag- of zaterdagavond met je partner!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.