Recensie: What's your number? Twentieth Century Fox

What’s your number is een heerlijke, chaotische romantische komedie, over de zoektocht naar de liefde, de ware en vooral de sociale druk die er op je wordt gelegd. Want, zoals blijkt in deze film, heeft Ally (Anna Faris) het maar wat zwaar met het feit dat ze door een tijdschrift als buitenbeentje wordt gezien omdat ze met 20 mannen naar bed is geweest. Dat cijfer wil ze zeker niet overstijgen, en dus besluit ze, in samenwerking met haar overbuurman (Chris Evans), op zoek te gaan naar haar vroegere vriendjes.

Al haar energie gaat op in de obsessie om haar vroegere vriendjes op te sporen: wellicht heeft ze “de ware” wel gemist? Hilarische situaties volgen, met een spannende zoektocht, vriendjes die getrouwd zijn, dood, homoseksueel, of omgebouwd tot vrouw. Maar dat is niet het enige dat speelt in Ally’s leven. Haar zus staat op het punt te trouwen, en vraagt veel van Ally’s tijd in de kuezes in taart, de jurk, de bloemen en natuurlijk het lettertype voor de kaarten, en dan zijn er nog haar gescheiden ouders, die elkaar niet kunnen luchten of zien: Ally’s moeder wil nog steeds een succesvolle man aan Ally’s zijde, Ally’s vader heeft net weer een nieuwe liefde gevonden (en Twitter…) En dan is er nog de overbuurjongen, die erg behulpzaam is in ruil voor een schuilplaats om zijn one-night stands te ontvluchten indien nodig!

Dit bonte gezelschap zorgt voor een ontzettend leuke en vrolijke film vol zijstappen en onverwachte wendingen. Ben je op zoek naar een leuke, romantische komedie  over de wanhopige zoektocht naar de ware? What’s your number?

What’s your number? Twentieth Century Fox

Tijdsduur: 102 minuten, Romantische komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 23 euro), Blu-ray (ca. 30 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PvJU5DXFaYQ&context=C3e0a1beADOEgsToPDskJ65VvXqMzhQHeUySh9PUYY]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.