logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wetenschapper in de dop? Experimenteer er maar op los!

wetenschapper-in-de-dop-harriet-russell-boek-cover-9789059567054 Wetenschap klinkt misschien stoffig en saai, stiekem is het echt te gek. Natuurkunde, scheikunde, techniek… iedere richting heeft zijn coole kanten (ja, en ook saaie elementen, maar daar hoef je je nog niet druk om te maken). Ben jij ook zo nieuwsgierig in de wereld om je heen? Dan noemen ze je wel een Wetenschapper in de dop. Een onderzoeker!

Proefjes en experimenten

In het praktische boek Wetenschapper in de dop staan talloze experimenten waarmee je de wereld om je heen kunt leren begrijpen. Die experimenten voer je uit met behulp van dit boek, en dat is natuurlijk best bijzonder. Het is daarmee een soort dagboek waarin je jouw bevindingen en resultaten kunt bijhouden. Waarin je kunt opschrijven wat je hebt bedacht en hoe het experiment zich heeft voltooid. Maar ook een boek waar na talloze proefjes vrij weinig meer van over is, helaas. Bij een aantal experimenten zul je namelijk het boek zelf moeten gebruiken, zoals het moment waarop je gaat kijken wat voor soort vloeistof het snelst naar beneden sijpelt.

Meer experimenten

Maar je zult meer nodig hebben dan alleen het boek om alle experimenten uit te voeren. Gelukkig hoef je niet meteen een eigen laboratorium te bouwen, want veel van de onderwerpen kun je gewoon uitvoeren met behulp van alledaagse voorwerpen, zoals een borstel of een magneet, een pen en wat stiften. Dat moet dus zeker te doen zijn! Bij de proefjes, die stuk voor stuk goed uit te voeren zijn, staat natuurlijk ook wat uitleg geschreven. Anders weet je als wetenschapper in de dop nog steeds niet waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn!

Leuk leerzaam

Het fijne van het boek Wetenschapper in de dop is niet alleen dat de experimenten leuk zijn om uit te voeren, maar dat ze ook grappig zijn uitgevoerd. De lijntekeningen en foto’s zijn vaak voorzien van grappige bijschriften, waardoor het ook nog eens een grappig boek is. Dat je met het uitvoeren van de verschillende activiteiten ook nog het een en ander opsteekt lijkt bijzaak, maar is natuurlijk wel de basis van dit boek. Leuk en leerzaam – het kan dus wel.

Informatie

Wetenschapper in de dop, Harriet Russell
Illustrator: Harriet Russell Fontaine uitgevers, 128 pagina’s, paperback. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789059567054

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.