logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Reisleider Gerard van Gemert neemt je in de Wereld Voetbal Atlas mee op reis

Wereld Voetbal AtlasVoetbal is een geweldig iets. Het is al bewezen dat het landen samen brengt. Hoewel het een strijd is op het veld, zorgt het toch voor de nodige verbroedering. Het schijnt zelfs zo te zijn dat in de Eerste Wereldoorlog, recht aan het front, een voetbalwedstrijd ontstond tussen alle tegenstanders. Hoe gaaf is dat? Maar ieder land heeft zo zijn eigen tradities, gewoontes en prestaties verkregen. Weet jij precies hoe dat allemaal zit? De Wereld Voetbal Atlas kan je een stukje verder helpen.

Vertellende feitjes

Wat je bij een atlas verwacht zijn natuurlijk meer dan genoeg feitjes en weetjes. Dat is altijd leuk om te vertellen aan je vrienden op het veld of in de klas. Gerard van Gemert, bekend van een flink aantal leesboeken over voetbal, heeft de taak op zich genomen om al die weetjes en feitjes om te vormen tot een leuk en prettig leesbaar geheel. Dat lukt zeker. In ieder land neemt hij je mee op reis en leidt je van plek naar plek, persoon tot persoon, tot je de bekendste en belangrijkste feitjes op een rij hebt staan. Op de landkaart ernaast zie je bovendien nog veel meer kenmerkende feitjes over het land in kwestie. Welke dieren er bijvoorbeeld wonen, wat dé kenmerken zijn (zoals de Eifeltoren in Frankrijk) en een paar leuke verwijzingen naar het verhaal van Gerard van Gemert.

Per werelddeel

Je reist in de Wereld Voetbal Atlas de hele wereld rond. Land voor land, maar die landen worden weer netjes per werelddeel ingedeeld. Je begint in Europa, gaat van Noord-Amerika naar Zuid-Amerika, door naar Afrika en eindigt uit eindelijk in Azië en Oceanië (Australië). Per werelddeel worden de bekendste voetballanden besproken, met hun grootste voetballers en de meest kenmerkende prestaties.


Recensie over Wereld voetbal atlas

Om een atlas leuk en interessant te houden, dan moet je wel van goede huize komen. Het onderwerp Voetbal doet al veel goeds, maar het is hier vooral de manier waarop het boek geschreven is dat het ook echt leuk maakt om te lezen. Dat is namelijk als een soort toeristische rondreis! Reisleider Gerard van Gemert leidt je per land door alle feitjes en weetjes. Die komen in lang niet alle landen overeen, wat wel jammer is – daardoor kun je ze minder goed vergelijken – maar wel heel erg leuk om te lezen. De mooie en grappige illustraties maken het boek helemaal af.

Score: 8


Informatie

Wereldvoetbal atlas,
Illustrator: Job van Gelder
Uitgever: Voetbal International, 80 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789067979160. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.