Recensie: Welterusten, Ridder Rik, David Melling

welterusten ridder rik

Welterusten, Ridder Rik is getekend in de typische en charmante stijl van de schrijver, David Melling. Die zal kinderen direct aanspreken. Eerder bespraken we bijvoorbeeld Ik wil een Knuffel of 3 gigantisch gemene griezels van Davids hand. In dit boek maken we kennis met het nieuwe zusje van de kleine prins. Als geschenk krijgt ze een heel lief en zacht kussen. Maar dat vind zij niet alleen lekker liggen, ook de Koninklijke Kat is er erg van gecharmeerd! Hij pikt het al snel in, en zet er ook zijn nagels in. Daar is de prinses niet zo blij mee, en het hele kasteel is in rep en roer. De koning buldert al snel Ridder Rik aan het hof, en stuurt hem erop uit om een nieuwe vulling te zoeken voor het kussen.

De ridder gaat op pad in dit vrolijke en fantasierijke avontuur. Hij probeert allerlei vullingen uit: berenhaar, wolvenvacht, maar zijn paard (de testpersoon van Ridder Rik op zijn queeste) vind het allemaal maar niets. De tekeningen zijn ontzettend uitgebreid en gedetailleerd. Een beetje chaotisch soms, maar daarentegen is er wel ontzettend veel op te zien. Er zitten ook heel veel grapjes in verwerkt – let bijvoorbeeld maar eens op het schild en het paard van Ridder Rik! Let trouwens ook even op de sjieke kaft, met de mooie, glimmende gouden veren!

Het verhaal is lekker kort, maar de platen geven ontzettend veel mogelijkheden om te zoeken en te praten. De belevenissen van de ridder en het koninkrijk zijn ontzettend leuk en grappig, en zullen kinderen zeker aanspreken. Daarbij is de oplossing voor het probleem misschien nog wel het leukste: als het de ridder uiteindelijk lukt de perfecte vulling te zijn, blijkt de prinses, die een week heeft liggen huilen, eerder behoefte te hebben aan een hele dikke knuffel!

Welterusten, Ridder Rik, David Melling
Zirkoon, November 2005, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789052473604

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.