logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Wella New Wave voor mannen – the Rebel is back


Volgens trendexperts en fashionbloggers komt de ‘rebel style’ weer helemaal terug. New Wave komt met een eigen definitie van deze trend en introduceert enkele essentiële stylingproducten om een rebel-look met lef te creëren.

Een van meeste iconische voorbeelden van de rebel style is de acteur James Dean. Zijn stijl was erg populair in de jaren ’50 en had een enorme impact, wat hem een iconische status bezorgde. Vandaag de dag is deze look vertaald in verschillende moderne looks en is de rebel als stijlicoon weer helemaal terug. Dit is duidelijk te zien op vele fashionblogs en in het straatbeeld van modesteden als Amsterdam, Londen en New York. Ondanks de moderne touch die de rebelse haarstijlen nu meekrijgen, is in elke look wel de bad boy sex appeal behouden.

Moderne Rebel looks
Geïnspireerd door het huidige straatbeeld heeft New Wave Style Director Michael Douglas vier nieuwe rebel looks ontwikkeld, met bijpassende stylingsproducten: “De rebel look ontstond in de jaren ’50 en werd toen gebruikt door iedereen die zich niet wilde conformeren, maar juist wilde opvallen. De look definieerde een generatie jongeren die zich hevig verzette tegen de gevestigde orde. De moderne rebel look gaat minder over statements en meer over stijl, maar straalt wel zelfverzekerdheid en een zekere attitude uit. Er zijn verschillende versies van de moderne rebel trend en voor iedereen is er een stijl te vinden die goed bij hem of haar past.”

Rebels maakt aantrekkelijk
De reden van de hernieuwde aantrekkingskracht van de rebel stijl is volgens gedragspsycholoog en flirtcoach Jo Hemmings psychologisch: ”Als je als man een look wilt die opvalt, ligt de rebel trend voor de hand. De rebel stijl gaat over geloven in jezelf en jezelf niet conformeren aan de massa. Als je dit weet over te brengen met een flinke dosis zelfvertrouwen en charme, zijn dames daar niet ongevoelig voor.”

Hiervoor zijn een viertal stylingsproducten ontwikkeld, die je hiermee kunnen helpen. De producten hebben ieder hun eigen eigenschappen, bedoeld voor bepaalde haartypes en modellen. De komende dagen zullen we een aantal stijlen bespreken en tonen, zodat ook jij ze kunt nabootsen. Denk hierbij aan een Urban Slick-stijl met behulp van de New Wave Extra Strong Wet Look Gel, het stoere Rock Rebel met behulp van de New Wave Ultra Strong Rock and Hold gel, het losse en nonchalante Lovable-look met behulp van de New Wave Ultra Strong Mess Constructor Crème Gel en tenslotte een gladde Urban Quiff vetkuif met behulp van de New Wave Ultra Strong Power Hold Gel. Alle producten zijn extra sterk, en lekker dik: ideaal voor de grove mannenhand. Mannen willen namelijk in de regel (tenminste, zo ervaar ik het zelf) niet te lang voor de spiegel staan. Snel, gemakkelijk en goede resultaten, dat is wat we willen. En dat is gelukkig wat New Wave biedt. En vrees niet: andere stijlen mogen natuurlijk ook gemaakt worden met deze fijne producten! Maar zoals gezegd: de komende dagen laten wij jullie wat nader kennismaken met de vier producten, en tonen we de vier stijlen stuk voor stuk. Zo kun ook jij er goed verzorgd en helemaal bijdetijds uitzien met de stoere retro-look!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.