logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Welke kleur heeft een zoen? Rocio Bonilla


De hoofdpersoon van ons verhaal heet Monica, door iedereen eigenlijk Minimoni genoemd. Ze houdt van heel veel dingen, maar één ding vind ze toch wel het allerleukst: tekenen en schilderen. Ze schildert alles wat los en vast zit. Nu heeft ze haar zinnen gezet op een heel bijzonder ding: een zoen. Maar… welke kleur heeft een zoen eigenlijk?

Minimoni gaat op zoek, om zo te ontdekken welke kleur een zoen zou kunnen hebben. Ze bedenkt alle kleuren in haar verfdoos, waarbij ze ingaat op de emoties die bij de betreffende kleuren horen, welke leuke dingen bij die kleuren horen, maar ook welke niet-leuke dingen er bij die kleuren horen. Je zou natuurlijk kunnen denken dat een zoen rood is, maar ja – dat is de kleur van boosheid. Groen? Nee, een zoen zou nooit de kleur van broccoli kunnen hebben… en zo gaat ze alle kleuren af. Tot slot vraagt ze aan haar moeder: Welke kleur heeft een zoen?

Het vrolijke prentenboekje Welke kleur heeft een zoen is een geweldig leuk en lief prentenboek dat helemaal over kleuren gaat. De emoties die gekoppeld worden aan kleuren zijn vrij eenvoudig, en daardoor snel te begrijpen voor kinderen. Leuk is om dingen te bedenken met die kleur die leuk zijn of juist niet leuk zijn – zo ga je even op een andere manier naar je omgeving kijken en in je herinneringen snuffelen. Een leuke aanhaker voor een gesprek over kleur!

Het prentenboek is ook nog eens erg leuk getekend, met vlotte illustraties en een leuke combinatie van tekenmaterialen, die zorgen voor een mooie structuur in de tekeningen. Het verhaal zelf is kort maar krachtig, er wordt precies genoeg verteld. Minimoni is eigenlijk grotendeels aan het woord, en dat houdt de vaart erg goed in het verhaal. Welke kleur heeft een zoen? is een geweldig prentenboek en een aanrader voor zowel jongens als meisjes. De vraag blijft: welke kleur heeft een zoen?

Informatie

Welke kleur heeft een zoen? Rocio Bonilla

Illustrator: Rocio Bonilla
Clavis, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044826210


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.