logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Weight Watchers Onmisbare klassiekers en Budgetkoken


Weight Watchers Onmisbare Klassiekers - Budgetkoken

Afvallen is een hele crime. Echt. Sommigen gaat het heel makkelijk af, en daar neem ik absoluut mijn petje voor af. Voor het gros van de mensen die willen afvallen blijft het echter afzien en opletten geblazen. En iedereen die afvalt (of op gezicht wil blijven) weet als geen ander: probeer dan maar eens op gewicht te blijven! Voor beide delen van het afval-proces is Weight Watchers een echt begrip. Zij zijn een bron van recepten, waar je gebruik van kunt maken als je lid bent. Maar ja: wat als je geen toegang hebt tot hun website, of geen lid meer bent? Of gewoon op zoek bent naar lekkere en gezonde recepten, waarbij je een mooie balans hebt in voedingswaarden?

Dan kun je gebruik maken van de Weight Watchers kookboeken! Wij mochten de Weight Watchers Onmisbare Klassiekers en Weight Watchers budgetkoken ontvangen voor een recensie. En zonder enige voorkennis van het Weight Watchers principe is het natuurlijk wel even puzzelen: hoezo ‘ProPoints’? Duidelijk is wel dat het hele Weight Watcherssysteem daar aan wordt opgehangen. Bij de recepten hoef je je dan ook niet blind te staren op calorieën en voedingswaarden: je gaat gewoon lekker koken en eten!

En dat gaat zeker lukken met deze boeken. De recepten vallen op door hun eenvoud, veelzijdigheid en duidelijke stappenplannen. De recepten zijn voorzien van kleurenfoto’s. Daarbij valt ook op dat de recepten nu niet onder of op de pagina naast de foto’s staan, maar ook vaak over de sfeervol gestylde foto’s heen staan vermeld. Meestal gaat dat goed, een enkele keer is het contrast met de achtergrond wat laag. Kritiekpuntje op de foto’s: die zijn wel heel hard en scherp: voor de fotografen onder ons: de foto’s zijn wat overbelicht, maar hebben ook een flinke verzadiging en contrast. Geen geweldige combinatie, maar dat is een kwestie van smaak. Jammer vind ik het wel, want de gerechten zien er bijzonder smakelijk uit!

Maar de Weight Watchers kookboeken gaan natuurlijk niet alleen over de foto’s: het gaat ze om de recepten! En dat zit helemaal goed. Het is geweldig om te zien dat je met dit programma ook heel smakelijk mag en kunt eten. Wentelteefjes, appelbeignets, groententorentjes, perentaart, ragout, ricottataart.. de Onmisbare Klassiekers staat vol met dit soort overheerlijke gerechten. Maar ook het boek Budgetkoken staat vol smakelijke gerechten, zoals een cheesecake, salades, pastagerechten, hartige taarten en meer. Naast de voorbereidingstijd en de bereidingstijd staat hier ook een (richtlijn) prijs bij per persoon. En de ProPoints, uiteraard!

Weight Watchers Onmisbare Klassiekers / Weight Watchers Budgetkoken
Lannoo, 120 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,99 euro. ISBN: 9789401423946 /9789401423939


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.