logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Weetjes kwartetten, Identity Games

Juni is kwartetmaand bij Identity Games. De spelfabrikant heeft namelijk een bijzondere en bijzonder leuke serie kwartetten: het weetjeskwartet. Kijk daarom ook snel op de website van Identity Games voor leuke acties!Bovendien hebben een aantal speelgoedwinkels, waarbij je het tweede kwartet voor de halve prijs krijgt. Maak daar gebruik van!

De regels van het weetjeskwartet zijn net als gewoon kwartet, maar op iedere kaart staat een aantal leuke weetjes over het betreffende onderwerp. Om deze tekst kwijt te kunnen zijn de kaarten dan ook lekker groot gemaakt. Ik mocht met mijn jongens een drietal kwartetten testen: het Wildlife kwartet, Dino kwartet en het boerderijdieren kwartet. Ontzettend leuk om te spelen. Op iedere kaart staat een grote kleurenfoto, met in de linkerbovenhoek een miniatuur daarvan. Zo kun je snel zien of je een betreffende kaart hebt als je de kaarten in de hand hebt (of in een kaartenstandaard). De onderwerpen zijn verdeeld in verschillende categorieën. De gelamineerde Wildlife-kaarten zijn bijvoorbeeld onderverdeeld in zoogdieren, honden en katten, reptielen, zeedieren, vogels, (half) apen, insecten en jungledieren. Iedere categorie heeft een eigen achtergrondkleur, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen mee kunnen kwartetten: de dieren zijn veelal wel bekend. En zo niet, dan hebben ze die in no-time aangeleerd!

Onder iedere grote foto staan miniaturen van de ontbrekende onderdelen van dat kwartet. Of wacht eens: soms zijn er vijf! De persoon die de vijfde kaart van het kwartet in handen krijgt heeft namelijk een probleem: die krijgt een minpunt bij de eindtelling! Dan nog even de weetjes. De inhoud van de weetjes verschilt namelijk wel wat per kwartet. Bij het Wildlife-kwartet is deze informatie ‘beperkt’ tot de lengte, het gewicht, de snelheid en uiterste leeftijd. Bij de boerderijdieren en het Dino Weetjeskwartet is deze informatie wat afwisselender en veelzijdiger, en worden de weetjes dan ook in verhalende vorm met de lezer gedeeld. Erg leuk detail: de foto’s van het Dino Weetjeskwartet zijn gemaakt in Dierenpark Amersfoort, waar een Dinobos aanwezig is. Leuk om eerst het kwartet eigen te maken en dan een bezoekje aan het bos te brengen, om de grote, uitgestorven vrienden eens in levende lijve te ontmoeten!

Weetjeskwartet, Identity Games
Prijs: 4,95 euro. 2010. Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Aantal spelers: 2-6. Speltijd: ongeveer 15 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Games Weetjeskwartetten op de markt. Die gaan over heel veel verschillende onderwerpen, zoals weetjeskwartet over wildlife, dino’s en boerderijdieren. Maar in de loop der jaren zijn er natuurlijk meer varianten bijgekomen. Wij gingen dit keer aan de […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.