logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Weerwolfhooikoorts, Paul van Loon

weerwolfhooikoorts

Dat weerwolven maar vreemde mensen zijn weten we inmiddels. Dankzij de leuke en spannende boeken van Paul van Loon over de avonturen van Dolfje Weerwolfje weten we steeds meer over weerwolven. Zo is inmiddels bekend dat ze eigenlijk helemaal niet eng of gevaarlijk zijn – tenminste: niet de familie en vrienden van Dolfje!

Maar Dolfje wordt in dit boek wél gevaarlijk. Voor andere weerwolven, wel te verstaan. Hij heeft namelijk de weerwolvenhooikoorts. Voor weerwolven een gevaarlijke en besmettelijke ziekte. Eerst is alleen Dolfje besmet, maar al gauw moeten ook opa Weerwolf, Leo en Noura zo hard niezen dat hun haren ervan uitvallen. Alle weerwolven zijn in gevaar: er moet dus snel een oplossing komen! Er bestaat gelukkig een medicijn, maar wat is dat ook al weer? Opa graaft diep in zijn geheugen maar kan het zich niet herinneren. Dus moeten Dolfje en Leo op zoek naar het medicijn tegen deze gevaarlijke ziekte…

Het is Paul wederom gelukt om een super spannend en grappig verhaal te maken. Die grappige elementen zitten vernuftig in het verhaal verwerkt, zodat je er misschien wel overheen zou lezen als je er niet op let. In dit deel van de Dolfje Weerwolfje-reeks gaat alles om een enorme tijdsdruk die op de schouders van Dolfje rust. Het vinden van het medicijn tegen de weerwolfhooikoorts rust op zijn schouders! Gelukkig heeft hij genoeg vrienden om hem bij te staan in deze spannende zoektocht. Leuk detail zit verwerkt in de kaft: druk maar eens op het knopje op de voorkant, en zie wat er gebeurt…! Door het boek heen vind je leuke tekeningen in kleur, die het verhaal wat bijkleuren en illustreren.

Weerwolfhooikoorts, Paul van Loon
Leopold, augustus 2013, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025862800


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.