logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Weekendlunch, Janneke Philippi


Weekends zijn momenten om lekker te onthaasten. Tenminste, als je geen jonge kinderen hebt 😉 geen wekker, geen verplichtingen, gewoon doen waar je op dat moment even zin in hebt. Lang ontbijten en bij een tweede cappuccino uitstippelen rustig gaan kijken wat je allemaal gaat doen en eten de komende twee dagen. En dus ook neem je de tijd om rustig lekkere dingen te maken, bijvoorbeeld voor de lunch.

In het boek Weekendlunch vind je meer dan 100 recepten en ideeën. En dat Janneke graag uitgebreid luncht, dat blijkt wel uit haar suggesties. Een verse soep, mooie salade met producten van de markt, rijk belegd brood. Een spontane lunch uit de voorraadkast, zelf ravioli of gnocchi maken, loempiaatjes, zalmkroketjes, quiches of snelle sweet chili garnalen. Met wat zoets toe, want ook dát is weekend.

Krijg je neit alles in één keer op? Dat is begrijpelijk, want een goed gevulde tafel zorgt voor kliekjes. Janneke laat je zien wat je met die restjes kunt doen, maar ook hoe je voor een grotere groep lunch regelt, en natuurlijk gaat ze in op verschillende thema’s, zoals vegetarisch koken, een snelle lunch, of zelfs een lunch uit de oven. Suggesties voor kruidenboters, dressings en wecklekkernijen geven nóg meer weekendvariatie.

Weekendlunch is dan ook een heel veelzijdig gerechtenboek. Je zou jezelf niet eens hoeven beperken tot de lunch met deze gerechten, maar er ook een lekker gevulde avondmaaltijd. De gerechten zijn dan voor sommigen ook wat zwaar te noemen, en (voor een Nederlandse lunch) nogal bewerkelijk. Een aantal gerechten zijn dan ook wat hoogdravend te noemen als lunchgerecht – ik zou ze niet eens op tafel zetten bij diner met ons gezin – maar smaken verschillen. Wel een petje af: Janneke schuwt het niet om ook bij de lunch het toetje te introduceren! En natuurlijk vind je in dit boek Jannekes favoriete recept voor appeltaart.

Weekendlunch, Janneke Philippi
Karakter uitgevers, november 2012, 240 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789045200781


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.