logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: We bought a zoo, 20th century fox


we bought a zoo

De vrouw van Benjamin Mee is een half jaar geleden overleden. Na een flink ziektebed heeft ze het leven gelaten. Treurig natuurlijk, en zijn gezin lijkt de draad maar niet op te kunnen pakken. Na een onstuimige periode besluit de alleenstaande vader dat zijn familie een nieuwe start nodig heeft. Benjamin gaat op zoek naar een andere woonruimte, en wordt na een flinke zoektocht op slag verliefd op een oud, vervallen huis. Er is echter één nadeel. Het huis is onderdeel van een in verval geraakte dierentuin, dat eigenlijk gerund wordt door een paar vrijwilligers. Maar ook zijn dochtertje is helemaal verliefd op het dierenpark, en Benjamin zwicht voor het prille geluk. We bought a zoo! verklapt al wat er gaat gebeuren: hij koopt de dierentuin!

Na die koop wordt Benjamin geconfronteerd met vluchtende slangen, een depressieve beer en een zieke tijger. Daar heeft hij natuurlijk helemaal geen kaas van gegeten, maar gelukkig wordt hij bijgestaan door de charmante (en sexy) dierenverzorger Kelly. Samen met haar en haar nichtje proberen ze de dierentuin boven water te houden, en bovendien het gezin bij elkaar, want Benjamins zoon ziet het allemaal niet zitten. Hij wil liever terug naar de stad, waar zijn vrienden wonen. Dat tot grote teleurstelilng van Kelly’s nichtje, die verliefd is op de jongen. Grote sterspeler is echter het dochtertje van Benjamin, dat er echt supergoed haar best voor doet om zo schattig mogelijk te gedragen. En dat lukt zeker!

We Bought A Zoo is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat draagt natuurlijk wel wat bij aan de geloofwaardigheid van de film (het is ook echt gebeurt, dat scheelt enorm). De acteurs leveren ook prima werk om het verhaal geloofwaardig te laten overkomen. Toegegeven, er zitten de nodige clichés in, maar dat hindert helemaal niet. Er zitten genoeg leuke momenten in de film die het tempo er goed inhouden. De verschillende personages (met name de familie Mee) komen goed uit de verf, en maken ook goede ontwikkelingen door. Een echte tranentrekker, aangevuld met een lach, wat spanning en een incidentele verrassende wending: en een incidentele wijze les, voor je zelf een zoo wilt kopen!

We bought a zoo, 20th century fox

Tijdsduur: 124 minuten, Drama.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.