logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wat Katie eet, Katie Quinn Davies


wat katie eet

Katie Quinn Davies had een aantal jaren geleden een kleine midlife-crisis. Ze wilde IETS met haar leven, maar wat? Na een korte loopbaan als grafisch ontwerper verhuisde ze naar Australië, waar ze verder op pad ging. De dood van haar moeder ging ze echt nadenken over wat ze wilde. Haar passie voor koken (en dan met name zoet) zette haar tot het bakken van verschillende zoetigheden, maar ook dat was het niet. Toen herinnerde ze zich een passage uit haar verleden, waarbij ze tijdens haar studie een cursus fotografie had gevolgd. Dat vond ze heel erg interessant, met name voedselfotografie.

Voedselfotografie

Zouden die twee dingen te combineren zijn? jawel hoor, dat ging prima! Ze volgde in Australië verschillende cursussen en ging zelf aan de slag. Thuis. Ze maakte gerechten om er een foto van te maken. Maar dan goed. Geen instagram-achtige, vluchtige kiekjes, nee, écht goede foto’s. Waarbij het niet meer altijd gaat om het lekkere, maar juist om de foto. Toen ze haar foto’s goed genoeg vond, plaatste ze op een blog. Al snel gingen mensen vragen om de recepten, was het plaatje compleet. Het verband was gelegd: koken gecombineerd met creatieve fotografie.

Eigen stijl

En zo ging de naam van Katie al snel over de hele wereld. Daardoor werd ze bekend, zelfs beroemd! En dan is de stap van digitaal naar analoog snel gemaakt: Katie ging een boek uitbrengen. Wat Katie Eet, naar de website www.whatkateate.com. Het hele boek is schitterend vormgegeven, de vormgeving en uitstraling in dit boek voeren duidelijk de boventoon. Het leuke aan de foto’s van het boek is dat Katie er een duidelijke stijl op nahoudt. Iedere foto, hoe anders ook, heeft eenzelfde uitstraling. De middelen die ze gebruikt is landelijk, rustiek, en dat wordt in het boek gecombineerd met een scrapbook-achtige vormgeving. Een typemachine-letterype, oud, gevouwen, gekreukt en vies papier, stukjes plakband om notities toe te voegen… het hele plaatje klopt.

Lekkere recepten

En natuurlijk lekkere recepten, met eerlijke, eenvoudige ingrediënten. Hoewel: niet altijd even eenvoudig, maar wel verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Ieder recept begint met een inleiding, waarin ze haar passie deelt. Daarna volgen de ingrediënten, die helemaal in hoofdletters zijn gedeeld, gevolgd door de stappen van het recept. Deze lopen soms over twee pagina’s, wat het niet gemakkelijk in gebruik. Bovendien zorgt de combinatie van het rustieke lettertype en het oude papier niet voor een heel duidelijk leesbaar boek. Maar leesbaar, dat is het wel: het is echt een plezier om in te lezen en door te bladeren, dat is Katie zeker toevertrouwd.

Wat katie eet, Katie Quinn Davies
Karakter uitgevers, oktober 2013, 300 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789045207322


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.