logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wat je als student over eten moet weten, James Paterson @karakterkoken


wat je als student over eten moet weten

Kookboeken zijn er in alle kleuren, geuren en smaken. Vol recepten voor cakes, hoofdmaaltijden, voorgerechten, tapas en meer. Maar wat als je eens gewoon even lekker wilt koken, of hoe je er achter komt hoe je bijvoorbeeld makkelijk een paprika of pompoen schoonmaakt? Of hoe het komt dat die cake telkens mislukt, of welke pannen je het beste kunt kopen? Dan kom je al snel terecht bij het kookboek Wat je als student over eten moet weten. Een kookboek voor beginners, zoals de titel al doet vermoeden, maar ook een boek waar je als ervaren kok genoeg tips uit kunt halen om sneller betere resultaten kunt behalen.

De basis

Wat je als student over eten moet weten lijkt zich in eerste instantie op studenten te richten, maar is natuurlijk bestemd voor iedere beginnend kok, student of niet. James Paterson is een bekende kok, die al heel wat kookboeken op zijn naam heeft staan. Hij heeft zijn strepen zeker verdient in de keuken, en deelt zijn kennis maar wat graag. In dit compacte maar dikke boekje leer je de basistechnieken op alle groenten, van het bakken van een biefstuk tot het makkelijk en snel maken van een soep, van het schillen van aardappels tot het bakken van de perfecte taart.

Opbouw van het boek

Het boekje is heel logisch opgebouwd in verschillende hoofdstukken. Zo leer je basistechnieken en kennis over eieren, kaas, pasta en rijst, groente en fruit, vis-, schaal- en schelpdieren, bouillon, soep en sauzen, zoete en hartige taarten, drank, cake en taart, en zelfs een stukje etiquette komt aan bod, zodat je goed voorbereid aan tafel kunt komen, en je gasten volledig volgens de regeltjes kunt bedienen – met een goed bereide maaltijd.

Foto’s en tips

Om al die kennis en technieken beter te kunnen uitvoeren heeft James Paterson alle technieken ook uitgevoerd en gefotografeerd – bij veel basistechnieken vind je dan ook stap voor stap instructies, aangevuld met duidelijke foto’s. En zo krijg je in totaal 484 tips ter beschikking, niet alleen tips met een kort antwoord, maar juist uitgebreid uitgelegd en verteld. Achter in het boek vind je nog een index, zodat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Maar vergeet ook zeker niet het boek van voor tot achter door te lezen – je zult tips krijgen die je nooit voor mogelijk had gehouden!

Wat je als student over eten moet weten, James Paterson
uitgeverij Karakter, 420 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045210735


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.