logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wat en hoe taalgids voor kids: Jippie naar Italië, Kitty van Zanten

Jippie-naar-Italie-240x300

Vorig jaar kwam het eerste boekje uit van Jippie: Jippe naar Frankrijk. In het tweede deel van Wat Hoe kids gaat het rugzakje Jippie naar het bourgondische Italië. En alle kinderen mogen weer mee! Reislustige en nieuwsgierige kinderen kunnen in deze unieke combinatie van reis- en taalgids lezen welke gewoontes Italianen hebben en wat er allemaal te zien en te doen is. Maar het allerleukste is, dat Jippie uitlegt hoe je dingen in het Italiaans kunt zeggen. Zo kun je al snel zelf een ijsje bestellen, bijvoorbeeld.

De taalgidsen voor kids van Wat en Hoe zijn ontzettend leuk en kleurrijk. De binnenkant is een bonte verzameling van plaatjes, kaders en informatievakjes, waarbij je kinderen de meest bizarre dingen te weren komen over het land en de taal. Jammer genoeg is de achtergrond wat summier, én wat droog. De stukjes zijn leuk geschreven, maar vallen een beetje uit de toon in vergelijk met het speelse karakter van de rest van het boek. Het is dan ook niet direct een leerboek, maar ook niet echt een leesboek. Of een doe-boek. Nee, het is een beetje van alle drie!

Het rugzakje Jippie neemt je overal mee naar toe: verschillende delen van het land, de markt, de ijskraam, het restaurant! En in ieder gebied ga je bepaalde woorden leren. Die staan normaal geschreven, maar ook fonetisch. Letterlijk zoals je het zegt, dus. Daardoor kun je misschien nog geen hele zinnen vertellen als je in Italië bent, maar jezelf redden gaat prima lukken. Of bijvoorbeeld rare vlekken op iemand lichaam aanwijzen, want ook dat wordt je geleerd. Leuk, veelzijdig, en vooral speels. Jippie! Op naar Italië!

Wat en hoe taalgids voor kids, Kitty van Zanten
Kosmos uitgevers, april 2012, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789021551395


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.