logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wasgij? Ik zie, ik zie…, Jumbo


De serie Wasgij bestaat uit een aantal puzzels, waarbij de doos een bizarre situatie toont die net niet helemaal klopt. Aan de puzzelaar de nobele taak om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is. Hoe? Door de puzzel te maken natuurlijk!

En dat laatste valt nog helemaal niet mee! Want de puzzel, die bestaat uit maar liefst 1000 stukjes, moet je helemaal zonder voorbeeld oplossen. Naar aanleiding van de foto op de cover kun je wel een beeld vormen van wat je moet vormen, maar zonder voorbeeld valt dat nog niet mee. Het is ook een flinke prent, zodat het sorteren op kleur of iets dergelijks nog niet zo makkelijk is. Daarbij zijn de cartooneske prenten van de puzzels behoorlijk gedetailleerd, dus: waarop ga je sorteren?

Voor de echte puzzelfanaten is dit misschien wel de ultieme puzzel om te maken: een pittige uitdaging, en bovendien een mysterie die opgelost moet worden. Dubbel puzzelen dus! Een klein obstakeltje in de weg: ik weet niet hoeveel puzzelaars (ik heb daarbij een beeld van wat volwassen mensen, die wellicht toch wat liever een iets serieuzer onderwerp bij elkaar puzzelen’. Anderszijds is het wel een dappere poging om het puzzelen wat onder het stoffige imago af te helpen, door ludieke, ietwat ondeugende, prenten te brengen.

Wasgij? Ik zie, ik zie…, Jumbo
prijs: vanaf 10,95 euro. 2010. leeftijd: vanaf 16 jaar.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.