logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Warrior Cats 6: Vuurproef, Erin Hunter

Na de dood van Blauwster wordt Vuurhart de nieuwe leider van de DonderClan. Tijdens het ritueel bij de SterrenClan ontvangt hij zijn negen levens en zijn nieuwe naam: Vuurster. Vuurster zal de betekenis van die woorden moeten ontrafelen om zijn vrienden te beschermen tegen Tijgersters niet aflatende zucht naar macht, die het hele woud in het verderf dreigt te storten.

Dit boek, hoe kan het ook anders, is geschreven door een echte kattenliefhebster. Erin Hunter heeft een hele gemeenschap rondom katten bedacht, waarbij de dieren in clans leven en ze een heel duidelijke hiërarchie hebben. Nu mag dat in werkelijkheid deels zo wezen, maar deze hiërarchie wordt mede bepaald door afkomst en ouders, iets waar katten niet zo heel erg op letten als het gaat om het veroveren van de troon. Desalniettemin blijken de dieren uit dit boek een hele maffia-structuur erop na te houden, waarbij diplomatie en machtsstrijd aan de orde van de dag zijn: hoewel de clans elkaar namelijk niet kunnen luchten of zien, en elkaar al meermaals hebben aangevallen, worden met regelmaat de poten bijeengeslagen om een gezamelijk doel te bereiken. Hierbij wordt etiquette en uiterlijk vertoon zeker niet in de wind geslagen, rituelen en tradities worden hoog in ere gehouden.

Daarmee is Warrior Cats een boek dat niet alleen kattenliefhebbers zal aanspreken, maar ook zeker mensen die houden van spannende boeken. Hoewel de titel Warrior Cats wellicht niet helemaal de lading dekt (het zijn eerder clans die hun territorium verdedigen, in hun eigen katse manieren en gewoontes) maar het toont wel dat het geen lief poezie-album is. Het is dan ook zeker geen boek om met blote handen aan te pakken!

Warrior Cats 6: Vuurproef, Erin Hunter
Baeckens Books, november 2011, 381 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. ISBN: 9789078345541


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.