Recensie: Wandelgids lente en zomer, ANWB

wandelgids lente en zomer

De lente is weer in aantocht, en wat is er dan leuker om lekker te wandelen door de mooie gebieden van ons land? De ANWB weet daar wel een antwoord op: niets! Ze brengen dan ook met regelmaat nieuwe boekjes uit met wandelroutes.

Zo mag het boekje Lente en Zomer natuurlijk niet ontbreken in je verzameling wandelgidsen. Het boekje neemt je de twee seizoenen mee door de provinciën, en weet precies wanneer het ergens op z’n mooist is. Zo ga je padden zoeken in Paterswolde, op zoek naar enkelmuizen in Maastricht, maar bekijk je ook de tulpen in Lisse of de sternen in Het Zwin. 26 routes lang vind je routes, die in volle glorie te bewonderen zijn van begin februari tot augustus. Natuurlijk kun je de routes ook de rest van het jaar lopen, maar dan mis je de unieke eigenschappen van de verschillende regio’s.

Per route staan alle tijdgebonden eigenschappen omschreven. Niet alleen het hoofdthema van de route komt ruim aan bod, ook andere flora en fauna wordt beschreven. Zo leer je veel over de unieke eigenschappen, en kom je heel wat te weten over de verschillende provincies in ons land – en de natuur die ons kikkerlandje rijk is!

Iedere wandelroute wordt ingeleid met een kaartje, waarop de bezienswaardigheden en de route staat gemarkeerd. Natuurlijk lees je ook hoe je op het beginpunt aankomt. Dat is niet alleen met eigen vervoer, ook het openbaar vervoer wordt vermeld. Wil je meer weten over de routes? Dan scan je met je mobiel de QR-codes die in het boekje staan. Die nemen je mee naar het internet, waar meer informatie te vinden is!

Wandelroutes lente en zomer, ANWB
ANWB, februari 2011, 144 pagina’s, paperback.
Prijs: 13,95 euro. ISBN: 978901834528

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.