logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wacky Wally, Fun Promotion


Wie kent dit achtpotige wezentje nu niet? Het kleverige diertje is weer helemaal terug van weggeweest. Heerlijk, zo’n gevoel van weemoed en herinneringen! Ook de verpakking draagt deels bij aan het feit dat het al langer bestaat: de typerende jaren-70 uitstraling van de vormgeving spreekt boekdelen. Maar daar gaat het onze jonge spelers natuurlijk he-le-maal niet om! Hen gaat het gewoon om het plezier dat ze zullen hebben met de kleine gekke octopus. En die is super!

Zodra Wally uit zijn kleine huisje bevrijd is hebben mijn jongens hem alle hoeken van het huis laten zien. En voelen. Want dat is de bedoeling van Wally: je gooit hem ergens tegenaan, en je ziet hem langzaam naar beneden kruipen, rollen, vallen, en weer vasthouden. Telkens opnieuw. En dan is natuurlijk de vraag: waar blijft hij allemaal op kleven? Op ramen en deuren, oké, maar ook op kleren? En papier? Speelgoed? De schone was?  Oh wacht… dan kan wel, maar wordt niet goedgevonden door mama… en zo gaan ze weer rustig door met experimenteren en spelen. Hij wordt meegenomen door huis, er wordt tegen gepraat, er wordt mee gegooid. En toen plakte hij niet meer. Het huis was even te klein. Gelukkig had ik de hoes gelezen: even afwassen in afwasmiddel, en Wally kan weer wacky gaan doen. En ja hoor, nadat hij weer droog was achter zijn oren bleek hij weer vol energie te zitten.

Wacky Wally
Fun Promotion. Prijs: 1,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.