logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Waarom huil je, kleine uil? Philippe Goossens en Paul Friester


9789051163629_L waarom huil je kleine uil

In het bos klinkt een ongelofelijk hard gehuil. Alle dieren in het bos horen de klaagzang. Maar waar komt het vandaan? Zou er weer een nieuwe wolf in het bos zijn? Nee, gelukkig niet: het is een kleine uil, die onbedaarlijk zit te huilen.

Alle dieren krijgen meteen medelijden met de kleine uil. Iedereen wil het troosten. Maar ja: waarom is hij aan het huilen? Een moeilijke vraag. Alle dieren proberen iets anders uit: iets om mee te spelen, te eten, te slapen, iets moois… maar niets helpt. Dan vliegt de kleine uil weg, naar zijn moeder, en houd op met huilen. Waarom hul je, vraagt mama-uil. Dat ben ik vergeten, fluistert de kleine uil verlegen…

Waarom huil je, kleine uil? is een heel lief en vertederend boekje zonder echte moraal. Of misschien juist naar ouders toe. Soms huilen kinderen namelijk, zonder doel of bestemming. Misschien was er een aanleiding, maar die is al lang weer vergeten. Of misschien is het om een herinnering aan iets vervelends. Sommige kinderen zijn nu eenmaal emotioneler dan andere!

Het boekje heeft mooie tekeningen. Soms zijn ze net iets te zacht naar mijn smaak, dan lijkt het alsof je het net niet scherp ziet. Maar dat is misschien iets voor brildragers… de tekst is vlot te lezen en loopt vlot door. Op twee pagina’s staat de tekst op een gekleurde achtergrond, waardoor de leesbaarheid een beetje in het gedrang komt. Kleine waarschuwing dus voor wanneer je het boek bij een nachtlampje probeert voor te lezen! Het verhaal is toegankelijk en vertederend, en erg leuk voor kinderen en ook alle ouders zullen er van smullen!

Waarom huil je, kleine uil? Philippe Goossens en Paul Friester
Vier Windstreken, juli 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051163629


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.