logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss, Kathryn Littlewood

In het vorige deel uit deze serie, Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss, heb je kunnen lezen dat er toverboeken bestaan die magie gebruiken om bepaalde effecten in gebakjes en taarten te krijgen. Bijzondere koekjes, waardoor mensen opgewekt en vrolijk worden, lichtige taarten die je laten zweven, en nog veel, veel meer. Leuk en lekker, maar in de verkeerde handen kunnen ze heel gevaarlijk zijn. En zo’n gevaarlijk persoon is tante Lilian, die met slinkse plannen in het bezit van het toverboek is gekomen.

Inmiddels gebruikt ze de magie in haar eigen gewin. Ze heeft een eigen televisieprogramma, eigen bakproducten en zelfs haar eigen serie kant-en-klare bakmix, waarin magische ingrediënten zitten verwerkt. Ingrediënten waardoor iedereen opkijkt tegen de kokkin… op alle fronten! Sommige mensen willen haar zelfs als nieuwe president verkiezen! Dat mag natuurlijk niet gebeuren, en de familie Bliss zet alles op alles om het boek terug te krijgen. Of beter gezegd: Roos zet alles op alles, want het jonge meisje heeft de meeste baktalenten in huis en voelt zich bovendien schuldig: zij is de persoon die het boek niet goed in de gaten heeft gehouden.

Ze dagen Lilian uit voor een bakwedstrijd; degene die wint krijgt het magische boek. Dat doen ze tijdens de grootste bakwedstrijd ter wereld, die in Parijs gehouden wordt. Om wat tegenwicht tegen de magische recepten te kunnen bieden halen ze eerst wat hulp: opa Balthazar en zijn pratende kat, en zelfs een pratende, muzikale muis helpen de familie van Roos. Samen met haar broers en zusje doorkruisen ze heel Parijs, op zoek naar de magische ingrediënten die in het andere magische kookboek, van Opa Balthasar, staan omschreven. Maar: dat kookboek is geschreven in een heel oude taal, die zelfs opa maar moeilijk kan ontcijferen! Zal het ze op tijd lukken om de beste recepten te verkrijgen?

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss is een waanzinnig spannend, leuk en origineel boek. De passie voor het koken straalt er vanaf, en de zoektocht naar de magische ingrediënten is erg leuk, grappig en zorgen voor de nodige spanning. Voor de komische noot zorgt ook het kleine kleuterzusje van Roos, die na het eten van betoverde koekjes helemaal in de ban is van Lilian, maar ook erg volwassen is geworden. Als ze dan ook ineens verstand heeft van kunst, is het hek écht van de dam! Een verhaal dat je zeker moet lezen, ook al houd je niet direct van bakken.

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss, Kathryn Littlewood
Van Holkema en Warendorf, juni 2013, 256 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789077330302


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.