logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: VTECH Kidizoom Touch

vtech kidizoom touch voorkant

Kinderen kijken op een heel bijzondere manier tegen de wereld aan. Daar kom je pas echt achter als je kinderen een camera in handen geeft. Daar komt meteen het volgende probleem om de hoek kijken: veel camera’s die bestand zijn tegen de handigheid van kinderen zijn er niet! En bovendien zijn er weinig kinderen die een flinke hobby hebben aan fotografie. De Kidizoom Touch van VTECH is een geweldig middel om kinderen kennis te laten maken met fotografie, maar ze bovendien een entertainmentinstrument in handen te geven.

vtech kidizoom touch achterkant

Even wat specificaties: de Kidizoon Touch heeft een ‘vaste lens’, die niet kan zoomen. Je kunt beelden wel dichterbij halen, maar dat gaat via een digitale zoom. Het beeld van de sensor wordt vergroot, wat een licht kwaliteitsverlies tot gevolg heeft. De sensor zelf maakt foto’s met een resolutie van 2 megapixel. De foto’s hebben een beeldafmeting van 1600×1200 pixels. Net genoeg voor een standaard foto van 9×13 centimeter. Ze kunnen er zelfs filmpjes mee opnemen, hoewel dat slechts 5 minute kan, dan is het interne geheugen vol. Gebruik je een micro-SD geheugenkaart als uitbreiding, dan kunnen ze 10 minuten filmen. Op het interne geheugen van 256MB kun je overigens 300 foto’s maken met de hoogste resolutie. Ga je een stapje lager, en maak je foto’s met een resolutie van 480×640 pixels, dan kunnen ze 1250 foto’s schieten voor het geheugen vol is.

Maar het gaat bij de VTECH Kidizoom Touch niet om de technische specificaties of de briljante foto’s. Daarvoor moet je echt bij andere camera’s zijn. Waar de Kidizoom Touch in uitblinkt, is de entertainmentfactor. Zo kun je ontzettend veel leuke fotofilters toepassen tijdens het fotograferen. Denk aan lachspiegels, grappige effecten, jouw gezicht als piraat, ballerina of karter, en nog veel, veel meer. Die effecten pas je bovendien ook toe op filmpjes. Superleuk, en bovendien heel eenvoudig om toe te passen, dat is het grote voordeel van het touchscreen. De camera heeft dan ook maar heel weinig knoppen: een Aan/uitknop, een ontspanknop voor het maken van foto’s, een knop om naar het startmenu te gaan, en cursortoetsen. Meer is er niet, de rest gaat via het touchscreen. De camera zelf is omhuld door een rubber rand, waardoor hij comfortabel in de hand ligt en bovendien tegen een stootje kan. Perfect voor kinderen!

Is dat alles? Welnee! In de doos zit namelijk ook nog een koptelefoon. De camera heeft ook een mediaspelerfunctie. Je kunt er muziek op afspelen via de mp3-speler! Die kun je naar de Kidizoom kopiëren, maar ook via het programma Explor@ Park, dat je op je computer kunt installeren. Zodra je daar je camera op installeert, kun je bovendien nog wat leuke extra’s op je camera installeren. Daarmee is het een echte entertainment kit voor kids! Meer informatie: www.vtechnl.com

Kidizoom Touch, VTech
Prijs: 80 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.