logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vrolijk pasen! De vijf mooiste paasverhalen

vrolijk pasen

Carnaval is weer voorbij, tijd voor het paasfeest! Om de sfeer er vast goed in te brengen heeft uitgeverij De Vier Windstreken een vijftal paasverhalen gebundeld. Vijf prentenboeken voor de prijs van één, dat is een kans die je natuurlijk niet zomaar mag laten liggen! Vier van de gebundelde verhalen zijn eerder uitgebracht in een apart boek, maar inmiddels niet meer verkrijgbaar. Het laatste verhaal is nieuw in dit boek. Een perfecte manier om in de stemming te komen!

De verhalen zijn

Haas Huppel en de Paashaas: een klein haasje besluit wat hij later wil worden. Paashaas! Maar dat is niet zo eenvoudig. De Paashaas is namelijk wel héél bijzonder. Heeft Huppel genoeg in huis om indruk te maken op de legendarische Paashaas?

Het paaskuiken: Een kuikentje weigert uit zijn ei te komen. Het wil namelijk een echt paaskuiken worden. Maar wanneer is het nou pasen? De uil weet het precies, en wijst de kip (en het kuikentje) de weg. Zo leer je wanneer het pasen is, en waarom juist op die ene zondag.

Het slimme paaseierenplan: Een Kauw is jaloers op de paaseieren die oma verstopt voor haar kleinkinderen. Hij heeft namelijk geen vrouwtje, en dus ook geen eieren. De kauw Max steelt de eieren, maar wordt tegengehouden door Sjimmie de eekhoorn. Zal Sjimmie het lukken de eieren terug te winnen voor de kinderen, en op tijd te verstoppen?

Eieren voor de koningen (nieuw): Een zwarte kip is heel erg verdrietig, omdat het niet geaccepteerd wordt door de witte kippen in zijn hok. Niet omdat hij zwart is, maar omdat zijn eieren zulke rare vormen hebben! Totdat de paashaas de kip ontdekt, en de bijzondere eieren presenteert aan de koning, die paaseieren zoeken eigenlijk wel een beetje saai vond worden.

Goed gedaan, kippiekip! De paashaas is op zoek naar eieren, en treft een jonge kip. Die denkt dat ze zelf nog geen eieren kan leggen, maar welk dier dan wel? Ze loopt de hele boerderij rond, tot ze bij het kippenhok komt. Natuurlijk! Kippen leggen eieren! Maar zijzelf dan?

Vrolijk pasen! De vijf leukste paasverhalen
De vier windstreken, februari 2012, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051162332


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.