logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vriend: Gezocht, verloren, gevonden, Eef Rombaut en Emma Thyssen

vriend gezocht verloren gevondenOp school kan het er soms maar raar een toe gaan. Vriendschappen worden aan de lopende band gemaakt en gebroken. Bij jongens gaat dat trouwens een stuk makkelijker en sneller dan bij meisjes. Meisjes zijn BFF’s, ontploffen en kijken elkaar een jaar niet meer aan. Jongens geven elkaar een stomp, lopen boos weg en komen de dag weer vrolijk bij elkaar. Een vriend is vaak voor het leven, ook al zie je ‘m soms jaren niet. Maar soms kan het ook echt uit de hand lopen – en het boek Vriend: gezocht, verloren, gevonden gaat precies daar over.

Vrienden vóór meisjes

Je kent het vast wel: je bent dikke maatjes tot er een meisje langskomt die verleidelijk met haar ogen knippert. Dan slaan alle hormonen op hol en begint het seizoen van rokkenjagen. Zo ook in dit boek. In Vriend: gezocht, verloren, gevonden zijn twee jongens dik bevriend met elkaar. De verlegen Dino vind een vriend in Kikker. De twee lijken compleet verschillend van elkaar, maar ze doen leuke dingen. Totdat Bambi langskomt en Dino inpalmt met fijne complimentjes. Dan gaat Dino zich ineens heel anders kleden en gedragen. Hij gaat ineens stoer doen en met een lagere stem praten…

Pesterig

Bambi ziet Kikker als een concurrent. Hij zou Dino wel weer eens van haar kunnen afpakken! En dus probeert Bambi om Dino tegen Kikker op te zetten. Met succes! Het gaat zelfs zo ver, dat Dino Kikker een beetje gaat pesten. Een beetje veel! Tot Dino te ver gaat en zelf in de problemen komt. Niemand wil de grote lobbes helpen, behalve zijn oude vriend. Kikker zet al zijn boosheid op zij en helpt zijn oude vriend. Dan beseft Dino weer waar vriendschap allemaal om draait, en vinden ze elkaar weer.

Conclusie over Vriend: Gezocht, verloren, gevonden

Een mooi boek, dat een beetje dubbel is. Aan de ene kant is het boek wat kinderlijk eenvoudig getekend. Aan de andere kant is het ook weer heerlijk herkenbaar voor wat oudere kinderen (vanaf een jaar of 10). Dan gaan ze een beetje stoer doen voor meisjes om indruk te maken. Het is dus echt een prentenboek voor oudere jongens, met een grappig verhaal, dikke lijntekeningen en zware letters. En een geweldig moraal – een wijze les die je altijd moet onthouden!
Door:
Score: Vriend: Gezocht, verloren, gevonden krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Vriend: Gezocht, verloren, gevonden,

Illustrator: Emma Thyssen
Van Halewyck, 88 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789461316349. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.