logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Voetbal recordbrekers – 1001 records van voetbal over de hele wereld!

Voetbal RecordbrekersBen jij een voetbalfan? Die kans is best wel groot – voetbal is in Nederland namelijk helemaal hip en hot! Het is ook al jarenlang helemaal in zwang, over de hele wereld. Naast de competitie zelf zijn er echter nog heel veel meer elementen waarmee ze kunnen strijden. Ik heb het natuurlijk over de vele records die gebroken kunnen worden! En die records vind je op heel veel verschillende vlakken. Het boekje Voetbal Recordbrekers heeft er ontzettend veel voor je verzameld.

Records verzameld

Voetbalrecords van over de hele wereld… hoe verzamel je die op een normale en leuke manier? Het Voetbal Recordbrekers-boek doet het op een paar manieren. De eerste indeling wordt gemaakt op een groter niveau: Spelers, Teams en Internationaal voetbal. Deze indeling spreekt natuurlijk wel voor zich: In het eerste hoofdstuk krijg je records te zien die door verschillende spelers zijn bereikt. De meeste goals in een wedstrijd, dat soort dingen. In de teams kijk je bijvoorbeeld naar het aantal teams dat zo min mogelijk nulpunten heeft gekregen, De hoogste transferkosten, ga zo maar door.

Conclusie over Voetbal recordbrekers

Het is ontzettend leuk om records te lezen. Dat blijkt ook wel uit het Guiness Wereldrecordboek, natuurlijk. In dit boekje staan de bekendste, indrukwekkendste en meest bizarre records tot nu toe. De records staan kort en bondig omschreven in rondjes en kadertjes, waarbij de pagina’s verder zijn voorzien van felgekleurde tekeningen en foto’s. Dat maakt het boekje een beetje rommelig en chaotisch, wat deels versterkt wordt door het kleurgebruik van de achtergrond en de kadertjes – wat de leesbaarheid helaas niet altijd ten goede komt. Leuk boek voor voetbalfans en recordfreaks! Door: Score: Voetbal recordbrekers krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Voetbal recordbrekers,
Illustrator: Peter Liddiard VI uitgevers, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789067979238 . Prijs: 12.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.