logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Voertuigen van steentjes, Warren Elsmore

voertuigen van steentjesBen jij ook zo’n LEGO-fan? Bij ons thuis gaat het op en af. Soms is de LEGO niet van de tafel weg te denken en wordt het volop gebruikt, maar op andere tijden ligt het opgeborgen in de kast. Wat wel jammer is, is dat je soms gewoon niet genoeg inspiratie hebt om leuke voorwerpen te bouwen. Je kunt natuurlijk de boekjes van de originele bouwsets te voorschijn halen om die weer op te bouwen, maar van al die blokjes kun je natuurlijk nog 1001 andere dingen bouwen. Voertuigen van steentjes, bijvoorbeeld.

Voertuigen bouwen

In het boekje Voertuigen van steentjes leer je hoe je de meest alledaagse en bekende voertuigen bouwt van LEGO-steentjes. Die zijn dan niet echt in de schaal van LEGO City, in de meeste voertuigen kun je dan ook niet met LEGO-poppetjes spelen, maar stoer zijn ze zeker wel. In dit boekje kom je de bekendste en beroemdste voertuigen tegen uit de wereldgeschiedenis. Luchtballonnen, de Goodyear zeppelin, een F1 wagen, een helikopters, boten, tractoren – je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit boekje!

Stap voor stap

Die gave voertuigen wil je natuurlijk nabouwen! Omdat het namaken van een voertuig van een foto toch moeilijker is dan je denkt, is er bij al die modellen ook een stap-voor-stap instructie opgenomen. Niet zo overduidelijk en helder als bij de originele LEGO-handleidingen, maar wel duidelijk genoeg om de nodige voertuigen van steentjes te kunnen bouwen. Leuk, origineel, en zeker ook cool. Hiermee maak je echt geweldige bouwwerken!

Conclusie over Voertuigen van steentjes

Voertuigen van steentjes zijn soms best moeilijk om te bedenken. Dit boek helpt je een flink stuk door bekende voertuigen na te bouwen. Die zijn niet altijd bedoeld om met LEGO-poppetjes in de spelen, maar zien er echt wel te gek uit! Door: Score: Voertuigen van steentjes krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Voertuigen van steentjes, Librero, 256 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789089987112. Prijs: 9.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.