logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vita Coco Kids drinken

vita cocoVita Coco is onder heel wat sporters en gezondheidsexperts bekend als een gezonde drank. Waarom? Omdat het frisse drankje gebruikmaakt van kokoswater. Daarin zitten heel veel vitaminen en mineralen, zoals kalium. En dat levert niet alleen energie, maar zorgt ook voor een goede hydratatie. Heel belangrijk, want als je kinderen (of jijzelf) gedehydrateerd raken worden ze moe en minder geconcentreerd. In ieder pakje zit bijna 37% kokoswater. En nu is er Vita Coco Kids, speciaal voor onze kinderen.

Genoeg achtergrond, want het gaat natuurlijk wel om de praktijk. Wat vinden kinderen ervan? Wij mochten de smaken Appel & Zwarte bessen en Mango & Ananas proberen. Eerst maar eens de doosjes openmaken, want de spits toelopende pakjes drinken zitten per vier stuks netjes verpakt in een kartonnen doosje. Aan de zijkant zit een rietje gekleefd. Die laat eenvoudig los, klaar om in het pakje gestoken te worden. Dat blijkt lastiger dan bij een normaal, rechthoekig pakje. Je met de rietjes er namelijk best schuin insteken! Wellicht dat je hier als ouder even je handigheid kunt demonstreren. Onze jongste zoon van 5 (bijna 6) lukte het net niet, onze oudste zoon (7 jaar) had er geen problemen mee.

vita coco kidsDe inhoud van de pakjes drinken bestaan voor 37% uit kokoswater, voor 37% uit normaal water en 25% druivensap. Tel maar even na, ik kwam op 99% uit. Dat overige procent wordt gevuld met citroenzuur en natuurlijke smaakstoffen. Die natuurlijke smaakstoffen zijn dus afhankelijk van de variant die je drinkt. Wat betreft gezondheid is het dus om het even welke variant je drinkt. De smaak is verrassend: in eerste instantie smaakt het drankje namelijk best waterig, het kokoswater en normale water overheerst. Ben je echter aan het drinken, dan komt de rest van de smaak. Die is best subtiel, maar lekker zoet (bij de mango & ananas) of fris zuur (appel & zwarte bessen). Die laatste vond mijn oudste zoon in het begin de smaak van kwark hebben. Na het eerste slokje zit de echte smaak er echter goed in, en is het verschil ook duidelijk te proeven.

Een briljante vondst is overigens het rietje: die heeft twee kniklocaties! Daardoor kun je hem eerst opzij knikken, en daarna nog eens omhoog. En dat betekent… niet meer knoeien! Vita Coco Kids is een heel verfrissend drankje. Naast al het suikergeweld dat we op onze smaakpapillen krijgen proeft het in het begin misschien wat lafjes, maar die smaak trekt snel bij. De verpakking is vrolijk gedecoreerd, hoewel het aapje misschien wat vrolijker mag kijken, en het rietje is een briljante vondst. Op het doosje vind je een paar (Engelstalige) puzzeltjes en grapjes. De puzzeltjes zijn natuurlijk universeel, maar de mopjes zijn lastig te vertalen helaas… En de kinderen? Die vonden beide varianten lekker. De jongste ging voor zuur, de oudste voor zoet… zo heeft iedereen zijn eigen smaak!

Vita Coco Kids wordt verkocht per 4-pack, en is bijvoorbeeld bij Marqt verkrijgbaar voor 3,99 euro.

Vergelijking Vita Coco Kids en andere kinderdranken 
Hoeveelheid per
portie van 180ml
Vita Coco Kids Marktleider
kinder fruitdrank
Kinderdrank op
basis van sinaasappelsap
Kinder Smoothie
Suiker 9 gram 16,2 gram 18 gram 19,8 gram
Calorieën 40 63 73,8 90
Kalium 170 mg 0 mg 0 mg 0 mg

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.