Recensie: Visuele stappengids Samsung Galaxy Tab


9789059053380_visuele stappengids samsung galaxy tab

Van de uitgeverij Visual Steps zijn al een aantal boeken verschenen over de Samsung Galaxy Tab, zoals Samsung Galaxy Tab vor senioren. Deze visuele stappengids Samsung Galaxy Tab is daarvan wel de meest compacte en bondige. Het idee achter het boek is natuurlijk gelijk aan het idee van de andere boeken van deze uitgeverij: stap voor stap kom je de uitleg tegen, aangevuld met fragmenten die jezelf tegenkomt op het beeldscherm als je deze opdrachten uitvoert.

Door deze aanpak is er weinig reden tot twijfel of aarzeling als je de handelingen uit het boek uitvoert. Bovendien is het soms veel makkelijker om te laten zien wat er gedaan moet worden dan dat je dit moet omschrijven. Ziedaar het succes van Visual Steps. In dit boek leer je de basishandelingen van de Samsung Galaxy Tab kennen. Het boek begint met de absolute basis: hoe zet je je tablet aan, en hoe maak je de belangrijkste instellingen, zoals het geluid, de bediening van het toetsenbord, het kopiëren of plakken van tekst, en de vele geluid mogelijkheden die het apparaat biedt.

Maar natuurlijk gaat het boek al vrij snel verder. In het tweede hoofdstuk leer je werken met apps. Je leert hoe je een Google account maakt, apps zoekt, ze installeert en opstart, en natuurlijk ook hoe je ze weer verwijderd een belangrijk onderdeel van tablet is het gebruik van internet. Ook dat komt uitgebreid aan bod je leert werken met de standaard browser, hoe je webpagina’s opent, startpagina’s instelt en nog veel meer ook de werking van het standaard e-mailprogramma komt aan bod. Je leert hoe je een berichtje typt en beantwoord, doorstuurt, handtekeningen toevoegt of bijlagen, en natuurlijk hoe je alle mails sorteert en ordent. Een belangrijk onderdeel is daarbij de contactpersonen: want waarom zou je de tablet niet ook meteen gebruiken als adressenboek?

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden gekoppeld aan deze tablet. Zo kun je hem niet alleen gebruiken als adressenboek, maar ook als handige agenda. Of als fototoestel, waarbij je niet alleen foto’s kunt maken maar ook best goede films. Die kun je op hun beurt weer bewerken en bekijken op je tablet, doorsturen via e-mail, en zelfs direct afdrukken op een geschikte printer. De laatste twee hoofdstukken gaan over het afspelen en beheren van een muziekcollectie, inclusief het gebruik van afspeellijst en en songteksten. En een aantal standaardapps, zoals een wereldklok, alarm, calculator, werken met YouTube, en het gebruik van ebooks. Daarmee is deze visuele stappengids een heel uitgebreide handleiding en bijzonder geschikt voor iedereen die nog niet bekend is met alle handigheidjes van zijn tablet.

Visuele stappengids Samsung Galaxy Tab
Visual Steps, juni 2013, 200 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. ISBN: 9789059053380

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.