Recensie: Vikings, SmartGames


SG 530 US Vikings (pack+game)

Weet je wie stoerder zijn dan piraten? Vikings! Maar ook zij hebben het soms moeilijk, zo blijkt uit dit spel, want de zee is een verraderlijk gebied. Ze moeten van haven naar haven, waarbij ze niet gevangen mogen worden door de vele draaikolken die ze tegenkomen. Maar gelukkig hebben ze hulp van bovenaf: jij!

Het spel bestaat uit een spelbord, negen ronde schijven, vier gekleurde bootjes en vier driehoekige clipjes, die dienen als haven. Je bergt hem op met een stukje van de doos, een doorzichtig (en redelijk dun) stukje plastic, dat je met een dikke stoffen elastiek vastklemt. Hiervoor moet je overigens eerst de bootjes in de deksel leggen, waarna je die op z’n kop op het speelbord moet leggen. Niet de meest handige constructie!

Bij het spel zit ook een opdrachtenboekje, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Troy of Smart Car. Hierin staat een basisopstelling vermeld. Die maak je eerst na: je legt alle ronde schijven op het bord, en plaatst het bootje of de bootjes op het spelbord. De schijven hebben alleen één of meerdere uitsparingen. Door met het bootje over het bord te schuiven, draai je de schijven en kun je de boot van de ene plek naar de andere verplaatsen. Maar pas op, want niet álle schijven hebben evenveel uitsparingen. Je bewegingen zijn dus zeker beperkt!

Lukt het jou om de mooi uitgewerkte vikingschepen naar hun veilige haven te loodsen? Veel succes! Wij raden je zeker aan om dit logische puzzelspel van voor tot achter door te werken. Je zult de opbouw in moeilijkheidsgraad zeker nodig hebben om de denkwijze onder de knie te krijgen.

Vikings, SmartGames
Prijs: 21,95 euro. Mei 2013. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 1. Speltijd: ongeveer 10 minuten per puzzel

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.